STEREO Akt: We Hear You – Hallgatlak, Budapest!

  • 2016. április 18.

Snoblesse

Közösségi gerillaakció Lang Györgyivel.

„Valami piszkálja a csőröd? Nekünk is. Egyedül kevés vagy? Mi is.
Köztünk a helyed!”

Vonzó ajánlat, nem az első a Boross Martin vezette STEREO Akt csapatától. A felettébb kreatív színházi csoportosulás ezúttal Lang Györgyivel fog össze egy közös cél és egy közös produkció érdekében. Aki holmi szimpla színházi produkcióra számít, nagyot nézhet, mert a We Hear You egyben közösségi esemény is: az előadás egy gerillaakcióval zárul, amikor az alkotók és a nézők egy általuk választott ügyért közösen emelik fel hangjukat.

Boross Martin

Boross Martin

Fotó: Szécsi István

De ne kerteljünk tovább! Ez lesz: először is, panaszgyűjtés. Merthogy Budapest-szerte panaszgyűjtés előzi meg a produkciót: a STEREO Akt egy mozgó, riksás panaszirodával járja Budapest utcáit, és aki beül, elmondhatja, mi zavarja a világban. Az így készült miniinterjúk részei az előadásnak, miként a közönség is: lehet reagálni, sőt kell is, máskülönben hova lesz az interaktivitás!

false

És most jön, ami még nem volt: a nézők elmesélhetik panaszaikat Lang Györgyinek, a színpadon akár már gyárthatják is a transzparenseket, ám az  előadás nem merül ki a puszta aktivizmusban, hiszen ez színház, ahol simán feltűnhet és fel is tűnik Dorothy is, akit a tornádó 2016 Budapestjére röpített.

Boross Martinnal készített „rés a présen”-interjúnk itt olvasható.

Előadások: április 22. és 23., 20.00

Figyelmébe ajánljuk