Vasútmodell-kiállítás

  • 2012. február 2.

Snoblesse

A vágányok mellett, kérjük, vigyázzanak!


Terepasztal nélkül nem élet az élet, de akinek nincs otthon saját, az se menjen a Dunának, vegye inkább az irányt a tétényi művelődési központ felé, ahol két napon át egymást érik a változatosabbnál változatosabb méretarányú terepasztalok. A nap szépe és egyben legfőbb attrakciója alighanem a 61 méter hosszú modul terepasztal lesz, de jó esélyekkel indul a közönség kegyeiért a 10 méter hosszú Märklin időutazás és a legkisebb (1:220) méretarányú, 15 méter hosszú terepasztal is. A terepasztalokat még fel nem érő kiskorúakat favonatos gyerekjátszó várja. A kiállítás nyitva: szombaton 10–19 óra, vasárnap 10–17 óra között.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.