Vasútmodell-kiállítás

  • 2012. február 2.

Snoblesse

A vágányok mellett, kérjük, vigyázzanak!


Terepasztal nélkül nem élet az élet, de akinek nincs otthon saját, az se menjen a Dunának, vegye inkább az irányt a tétényi művelődési központ felé, ahol két napon át egymást érik a változatosabbnál változatosabb méretarányú terepasztalok. A nap szépe és egyben legfőbb attrakciója alighanem a 61 méter hosszú modul terepasztal lesz, de jó esélyekkel indul a közönség kegyeiért a 10 méter hosszú Märklin időutazás és a legkisebb (1:220) méretarányú, 15 méter hosszú terepasztal is. A terepasztalokat még fel nem érő kiskorúakat favonatos gyerekjátszó várja. A kiállítás nyitva: szombaton 10–19 óra, vasárnap 10–17 óra között.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.

A „titkosegyetem”

  • Földényi F. László

Nevek a szereplőlistáról: Dr. Bódis József, Dr. Horváth Zita, Dr. Palkovics László, Dr. Pavlik Lívia, Dr. Szarka Gábor, és a többi doktor, meg a kancellárok, a miniszterek, az államtitkárok, az államtitkárok helyettesei, meg a helyettesek helyettesei… Upor László könyvéből néznek ki az olvasóra.