Annie Ernaux kapta az irodalmi Nobel-díjat

  • narancs.hu
  • 2022. október 6.

Sorköz

Ő a kortárs francia regény egyik meghatározó alakja.

Annie Ernaux kapja idén az irodalmi Nobel-díjat, "a bátorságért és a klinikai élességért, amellyel feltárja a személyes emlékezet gyökereit elidegenedéseit és a kollektív korlátait".

Annie Ernaux 1940-ben született Normandiában. A szerzőt hazájában a legnagyobb élő írónak tarják, az utóbbi években világszerte egyre ismertebbek a könyvei. Több mint 20 regény és önéletrajzi mű szerzője, számos irodalmi díj birtokosa. 

Magyarul a Magvető adja ki a könyveit, eddig az Évek és a Lánytörténet jelent meg, utóbbiról korábban itt írtunk.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.