Kisfilmmel, bloggal, könyvekkel idézik fel Polcz Alaine emlékét

  • narancs.hu
  • 2022. október 7.

Sorköz

A Jelenkor kampányt indít a 100 éve született pszichológus, író, tanatológus tiszteletére.

Polczalaine100 – „Elmentem – látszik” címmel kisfilmet készített a Jelenkor Kiadó és a Könyves Magazin a 100 éve, 1922. október 7-én született pszichológus, író, tanatológus tiszteletére.

A filmen Ablonczy Anna, Nádas Péter és Szigeti László mesél Polcz Alaine-hez fűződő viszonyáról.

A premier pénteken 20 órakor kezdődik a Jelenkor Facebook- és Instagram-oldalán, valamint Polcz Alaine írói oldalán.

Pénteken tíznapos kampány is indul #polczalaine100 címmel. A szerző életművét gondozó Jelenkor Kiadó felkérte Gubás Gabit, Halász Juditot, Koszta Gabriellát, Márton Lászlót, dr. Muszbek Katalint, Orvos-Tóth Noémit, Schäffer Erzsébetet, Szolláth Dávidot, Tóth Réka Ágnest és Ungváry Rudolfot, írja meg, milyen kapcsolat fűzte, fűzi Polcz Alaine-hez vagy az életművéhez.

Ezeket a visszaemlékezéseket a Nyugati tér blog közli október 7-től 16-ig. Elsőként Halász Judit írása olvasható. 

„Nehezen hihető, de olyan nehézségekkel küzdött meg életében, amelyekről az ember azt gondolná, hogy lehetetlen. Mégis úgy állt fel, mint a legbámulatosabb mesehősök. Amikor mindenki azt gondolja, hogy ez már a vég, itt már mindenki feladja, akkor felépít egy olyan várat, amely országos ismertségre, sok-sok ember szeretetére, megbecsülésére magasítja fel” – olvasható Halász Judit visszaemlékezésében.

 

 A centenáriumra időzítették két könyv megjelenését is. Az Asszony a fronton különleges kiadása és egy fényképekkel illusztrált emlékkönyv, Magam világa címmel most került a boltokba.

Leadkép: Polcz Alaine 2006. március 8-án a Liberálisok Házában, amikor a Szabad Demokraták Szövetségének képviselőnői neki ítélték a rendszerváltásban nagy szerepet játszó magyar liberális nők számára alapított Vig Monika-díjat. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk