Czinki Ferenc új könyve az Írók a nyomdában című sorozatban jelenik meg

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 15.

Sorköz

Minden évben egyetlen szerző limitált példányszámú kötete lát így napvilágot.

A Fehérvári Irodalmi Napok részeként, a székesfehérvári ALTO Nyomda támogatásával összesen 100 sorszámozott példányban készülő könyv nyomdai munkálatainak befejezését a közönség is megtekintheti a helyszínen. A programsorozat célja, hogy felhívják a figyelmet a nyomda, a tervezőszerkesztők és a nyomdai dolgozók szerepére a könyvkiadásban. Az esemény nyomdalátogatással, a mai nyomdaipar és korábbi évszázadokból származó nyomdai eszközök megismertetésével kezdődik, majd könyvbemutatóval folytatódik.

Az idén megjelenő kötet Czinki Ferenc Három tér – eltűnési gyakorlatok című könyve lesz (szerkesztő: Babiczky Tibor; könyvterv: Varga Gábor Farkas; fotó: Oláh Gergely Máté). A kötetben olvasható kisprózák mozaikszerűen állnak össze egy egész elbeszéléssé, Oláh Gergely Máté fotói egészítik ki a történetet, és az olvasók sorszámozott zsebkönyv formátumban juthatnak hozzá a kiadványhoz. A könyvet 2022. szeptember 21-én, szerdán 18 órakor mutatják be a Fehérvári Irodalmi Napok eseményeként. A bemutató helyszíne az ALTO Nyomda (Székesfehérvár, Irányi Dániel utca 6.), a moderátor Vágvölgyi B. András.

A sorozatban eddig Cserna-Szabó András Minden nép volt egyszer barbár és Babiczky Tibor Sötétanyag című könyve jelent meg.

  

A 2022-es FIN – Fehérvári Irodalmi Napokat idén szeptember 22. és 24. között rendezik meg, de lesz „nulladik nap” is, ami szeptember 21-re esik. A fesztivált Kemény Zsófi költő nyitja meg, őt követi Leskovics Gábor Lecsó szólókoncertje, fellép Henri Gonzo Magyar Melankolikusok című estjével, bemutatják Molnár T. Eszter, Szarka Károly és Németh Róbert új köteteit, gramofonzene mellett kóstolható meg a Parti Nagy Lajos „szakácskönyve” alapján készült menü, ott lesz Szabó Anna Rozsi legújabb szólóműsorával, az Új Magyar Képtárban pedig Törőcsik Franciska és Prieger Zsolt Pilinszky-estje lesz majd látható.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk