Az irodalom nagyjai is tiszteletüket teszik idén Lviv könyvfesztiválján

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 14.

Sorköz

Lviv BookForum Ukrajna legnagyobb könyvfesztiválja, idén ingyenesen közvetítik majd online is.

Lviv BookForum Ukrajna legnagyobb könyvfesztiválja, amelyen idén olyan világsztár írók is részt vesznek majd, mint mint Margaret Atwood, Elif Shafak, Yuval Noah Harari, Neil Gaiman, a Nobel-díjas Abdulrazak Gurnah - írja a Könyves Magazin.

A fesztiválról eredetileg a Guardian számolt be, és közlik, hogy idén a Hay fesztivál digitális partnerként ingyenesen közvetíti az október 6. és 9. között zajló programokat az egész világon. (A közvetítéshez ukrán, angol és spanyol feliratot is biztosítanak majd a tervek szerint.)

Neil Gaiman a fesztiválról azt nyilatkozta, hogy ennek megrendezése ebben az időszakban "az ellenállás bátor cselekedete, amely lehetővé teszi a hozzám hasonló írók számára, hogy szolidaritást vállaljanak Ukrajna íróival és olvasóival".

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk