Ismét Magyarországra érkezik Jane Goodall

  • narancs.hu
  • 2023. március 22.

Sorköz

A 88 éves tudós előadást tart az ELTE-n és bemutatja új könyvét.

Májusban Magyarországra látogat Dr. Jane Goodall, világhírű főemlőskutató, ENSZ-békenagykövet és aktív környezetvédő, akinek köszönhetően megtudtuk, hogy a csimpánzok sokkal közelebbi rokonaink, mint valaha gondoltuk volna. Egyetemi előadása egyben A remény könyve című kötetének bemutatója is lesz.

Dr. Goodall, a környezetvédelem egyik legnagyobb szószólója, évtizedekkel ezelőtt, az afrikai vadon pusztulását látva kezdte meg utazásait, hogy felhívja a figyelmet a bolygónkat érintő problémákra, fogyasztói szokásaink környezetkárosító hatásaira, közös felelősségünkre és a megoldásokra. Az általa alapított és a nevét viselő intézet az évtizedek alatt jelentős környezetvédő szervezetté nőtte ki magát.

Jane Goodall és a gorillák

 
Jane Goodall és a gorillák
Fotó: MTI

 

Az aktivista négy év után, a Central Könyvek és a Jane Goodall Intézet meghívására érkezik ismét Budapestre. Május 9-én az ELTE Lágymányosi Campusán előadást tart a nagyközönség előtt. Az esemény házigazdája Orvos-Tóth Noémi lesz.

„A remény sarkall kitartásra a viszontagságokkal szemben. Vágyálom, amelynek a megvalósulásáért azonban keményen meg kell dolgoznunk...” – írja könyvében Goodall. A remény könyvében a természetnek szentelt életútján szerzett tapasztalatait adja át, és beavat minket abba is, hogy miért rendületlen a természet világába és az emberiségbe vetett hite, és miért lát kiutat a klímakatasztrófából.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk