11.8 millió forint adományt gyűjtött a futó

  • narancs.hu
  • 2024. május 23.

Sport

Takács Krisztián Csipi a dupla Balaton-körrel ezerötszáz embert nyert meg a támogatott alapítványnak.

A fogyatékkal élő sportolókat segítő Suhanj Alapítvány tegnapig közel 12 millió forint adományt kapott Takács Krisztián Csipi révén. A futó az idei Ultrabalaton versenyen arra vállalkozott, hogy nem egyszer, hanem egymás után kétszer futja körbe a tavat a kitűzött pályán.

Az is célja volt, hogy minden lefutott kilométer után 10 ezer forintot gyűjt az alapítványnak.  

A vállalkozás mindkét szempontból sikeres volt. 

Csipi a 422 kilométeres táv első körét 26 órán belül futotta le, de a második kört is úgy teljesítette, hogy belül maradt a 62 órás szintidőn. 

Az adománygyűjtés pedig eredeti vállaláshoz képest 281 százalékkal teljesült – közölte a Suhanj Alapítvány szerda este. A 4,2 millió helyett eddig 11 millió 868 ezer forint folyt be több mint 1500 adományozótól.

„Itt, az oldalunkon több, mint félezer új követőt üdvözölhetünk Csipi futásának köszönhetően. Mindenkinek hálásan köszönjük, aki adományával támogatta ezt a gyűjtést és ezen keresztül a fogyatékkal élőkért végzett munkánkat. És természetesen leborulunk Csipi futása, szíve, feje, akaratereje, emberi nagysága előtt” – írja a Suhanj.

Tavaly Csipi szintén az alapítványnak gyűjtött, akkor 1 millió forint jött össze. 

Arról, hogy ki ő, ez a cikkünk szól:

 A címlapkép forrása Takács Krisztián Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Hogyan nyerhetjük meg az Európa-bajnokságot?

Még most sem késő, szólunk. Az európai parlamenti és önkormányzati választás előtt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor bement az egyik tévéjébe (a legrégebbibe), ahol megnyilatkozott az egyik műsorvezetőjének (a legrégebbinek), s egyéb fontos mondandói (háború lesz, háború lesz, háború lesz, hrrrrrgggrrrxx!!!) mellett természetesen a védjegyének számító szenvedélyére is szót kerített: a labdarúgásról beszélt.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni. Ha a háború menetét nem is változtatja meg ez a támadás, számos jelentős elmozdulásra mégis felhívja a figyelmet.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.