11.8 millió forint adományt gyűjtött a futó

  • narancs.hu
  • 2024. május 23.

Sport

Takács Krisztián Csipi a dupla Balaton-körrel ezerötszáz embert nyert meg a támogatott alapítványnak.

A fogyatékkal élő sportolókat segítő Suhanj Alapítvány tegnapig közel 12 millió forint adományt kapott Takács Krisztián Csipi révén. A futó az idei Ultrabalaton versenyen arra vállalkozott, hogy nem egyszer, hanem egymás után kétszer futja körbe a tavat a kitűzött pályán.

Az is célja volt, hogy minden lefutott kilométer után 10 ezer forintot gyűjt az alapítványnak.  

A vállalkozás mindkét szempontból sikeres volt. 

Csipi a 422 kilométeres táv első körét 26 órán belül futotta le, de a második kört is úgy teljesítette, hogy belül maradt a 62 órás szintidőn. 

Az adománygyűjtés pedig eredeti vállaláshoz képest 281 százalékkal teljesült – közölte a Suhanj Alapítvány szerda este. A 4,2 millió helyett eddig 11 millió 868 ezer forint folyt be több mint 1500 adományozótól.

„Itt, az oldalunkon több, mint félezer új követőt üdvözölhetünk Csipi futásának köszönhetően. Mindenkinek hálásan köszönjük, aki adományával támogatta ezt a gyűjtést és ezen keresztül a fogyatékkal élőkért végzett munkánkat. És természetesen leborulunk Csipi futása, szíve, feje, akaratereje, emberi nagysága előtt” – írja a Suhanj.

Tavaly Csipi szintén az alapítványnak gyűjtött, akkor 1 millió forint jött össze. 

Arról, hogy ki ő, ez a cikkünk szól:

 A címlapkép forrása Takács Krisztián Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk