Megvan a NER-foci első áldozata: a Mészáros család drámájába rokkant bele a Haladás

  • narancs.hu
  • 2024. május 24.

Sport

Az ország egyik legnépszerűbb focicsapatánál már az sem biztos, hogy a harmadosztályt tudják-e vállalni.

„Az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága a mai napon helybenhagyta az elsőfokú döntést, így a Szombathelyi Haladás férfi labdarúgócsapata a 2024/25-ös szezonban már biztosan nem indulhat az NB II.-ben” – áll a klub honlapján. A klub hozzátette, még az sem biztos, hogy az NB III.-ban elindul jövőre a csapat, erről majd jövő héten születik döntés.

A szombathelyi klub az elmúlt hónapokban került mostanra kilátástalan anyagi helyzetbe, amihez a legtöbbet egy családi dráma tett: 2022-ben már papíron is tulajdonos lett az évek óta ott mozgolódó Homlok Zsolt, aki akkor még Mészáros Lőrinc veje volt. Ameddig ez így állt, addig jól feküdt építőipari cége (ami egyben a Haladás egyik szponzora is volt), de miután 2023 elején elvált év elején Mészáros lányától, kitették minden projektből, és nem is kapott máshol sem munkát. Ennek következtében a klub körül gyorsan megszaporodtak a kifizetetlen számlák, egy ideje már a focistákat sem fizették. 

A Haladás története tehát az egyik elsők közt modellezi, mi történik akkor, ha elengedik a kezét a magyar futballklubnak a nemzeti tőkések. Főleg annak fényében súlyos ezt látni, hogy a Haladás 15 milliárd forintért kapott új 9000 férőhelyes stadiont 2017-ben, tehát eredetileg voltak valamiféle tervek az akkor még NB I.-ben játszó csapattal. A jelenségről írt cikkünket az alábbi linkre kattintva olvashatja el.

A szombathelyi csapat ráadásul azon kevesek egyike Magyarországon, aminek van természetes támogatottsága: bár különösebb sikert soha nem ért el, 2012-ben még átlagosan 5400-an látogatták a bajnokijaikat, ezzel az egész bajnokság harmadik legmagasabb nézőszámát hozták össze, de még az utolsó első osztályú évben is majdnem 3500 embert vittek ki kéthetente.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk