5-0-ra verte a Szeged a Diósgyőrt – majd „nekiadta” az edzőjét

  • narancs.hu
  • 2022. április 8.

Sport

A vasárnapi eredmény nem mindennapi változással járt Szegeden és Miskolcon.

Az országgyűlési választás napján méretes zakót kapott az NB II-ben játszó Diósgyőri VTK labdarúgócsapata.

A Szeged 2011 látogatott Miskolcra, és Bencze Márk, Vári Barnabás, Csoboth Kevin góljaival, Horváth Krisztofer duplájával öt-nullra verte a házigazdákat. 

A Diósgyőr vezetőedzőjét, Kondás Elemért elküldték. Pénteken délelőtt a klub honlapján bejelentették, hogy Kondást felmentették a munkavégzés alól, és az új edző már meg is tartotta az első tréninget. Ő pedig Dragan Vukmir – aki eddig pont a Szeged 2011-et irányította.

A Szegeder arról ír, hogy Vukmir csütörtökön jelentette be Szegeden hirtelen-váratlanul, edzés után, hogy azonnali hatállyal szeretne szerződést bontani a klubbal. Adem Kapicnak, a szegedi csapat sportigazgatójának már a Diósgyőr elleni meccs után szóba hozta Vukmir, hogy kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Csütörtökön délelőtt ezt pontosította: megmondta, hogy az egyik riválistól jött az ajánlat, és elfogadta a szerződést, amit kínáltak neki. 

„Ezzel az ajánlattal a klubunk szemléletét szem előtt tartva nem kívántunk versenyezni. A váratlan helyzetben a legmegfelelőbb döntést hoztuk, és a kiválóan működő szakmai stábunk irányítja csapatunk felkészülését, a céljaink pedig változatlanok maradnak” – mondta Adem Kapic. Vagyis elengedték Vukmirt, aki 2021. január 1. óta irányította edzőként a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez tartozó csapatot. A távozó edző szerb és magyar állapolgár, játékosként a magyar élvonalban háromszoros bajnok és háromszoros kupagyőztes, játszott az FTC, a Debrecen és a Honvéd színeiben is.

Kondás Elemér pedig, akinek pénteken reggel köszönték meg a munkát a DVTK-nál, korábban a Debrecen edzőjeként vált ismertté. Tavaly május végén szerződött a Diósgyőrhöz, a mérlege a csapat élén 31 meccs, 6 vereség, 18 győzelem, 7 döntetlen. A DVTK szeretne visszakerülni az élvonalba, jelenleg a Vasas mögött a második helyen áll, a Szeged a harmadik. 

Az OTP Bank Ligába az első és a második helyezett juthat fel.

Leadkép: Kondás Elemér, még 2020-ban, a debreceni Nagyerdei Stadionban, amikor még a Debrecent irányította, épp a Diósgyőr ellen. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk