Szilágyi Liliánát bepereli az apja

  • narancs.hu
  • 2022. április 20.

Sport

Személyiségi jogi pert indít a lánya ellen Szilágyi Zoltán. 

Szilágyi Zoltán, Szilágyi Liliána apja 30 millió forintos személyiségi jogi eljárást kezdeményez a lányával szemben – írja a Blikk

Mint arról beszámoltunk, az Eb-ezüstérmes úszónő tavaly december végén arról írt egy posztjában, hogy apja – aki egyben korábbi edzője is – testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta őt, majd erről több interjúban is beszélt.  

Az Úszószövetség vizsgálatot indított az ügyben és arra jutott, hogy megfelelnek a valóságnak az úszónő nyilatkozatai, a rendőrség pedig nemrég azt közölte, hogy azért nem nyomoznak az ügyben, mert Szilágyi Liliána nem tett vallomást

Az ügyvédként és a Stamina TK-nál klubvezetőként dolgozó Szilágyi Zoltán tagadta, hogy valaha is bántalmazta volna a lányát, tavaly év végén arra kérte őt, hogy ne használja többé a Szilágyi nevet, most pedig a Blikk információi szerint keresetet ad be a lánya ellen – a lap szerint ezt az ügyvédje közölte az exfeleségével. 

A lap megpróbálta elérni Szilágyi Zoltánt, de nem reagált a megkeresésre.

2020-ban jogerős bírósági ítélet mondta ki Szilágyiék válópere során, hogy házasságuk a férfi durva, agresszív viselkedése miatt romlott meg, s át kellett volna adnia kisebbik gyermekük, a szintén úszó Gerda felügyeleti jogát az édesanyjának. Az eljárást azonban addig húzták-halasztották, hogy Gerda nagykorú lett, így a bíróság döntését gyakorlatilag figyelmen kívül hagyták, 21 hónapon át negligálva az ítéletet.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk