A kézi-Eb magyar szervezői nem értik a kritikákat

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. január 12.

Sport

A francia és a szerb válogatott a túlságosan laza járványügyi protokollra panaszkodott. 

A csütörtökön kezdődő, részben magyarországi rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság magyar szervezői értetlenül állnak a francia és a szerb válogatott kritikai kifogásai előtt.

A két együttes a szállodai körülményeket bírálja, szerintük nem megfelelően tartják be a koronavírus-járvány elleni szabályokat.

"Az Eb-t az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négycsillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt Covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban" - áll az Eb magyar szervezőinek szerdai közleményben.

"A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak" - olvasható a szervezők levelében.

A francia válogatott játékosai korábban arra panaszkodtak, hogy szállodájukban egy légtérben kell mozogniuk a maszk nélküli vendégekkel, míg a szerbek szövetségi kapitánya a csapatok egy folyosón való összeeresztéséről és a tesztelések csúszásáról beszélt, ami miatt néhány játékosa már meg is fertőződött.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk