A nettó átlagbér háromszorosát is megkeresik az NB II-es focisták

  • narancs.hu
  • 2024. április 17.

Sport

Ez az alapbér, erre jönnek a bónuszok.

„Nálunk ebben a szezonban sem emelkedett a büdzsé, biztos vagyok benne, hogy a költségvetés tekintetében nem vagyunk topcsapat az NB II-ben. Jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ezek az alapbérek, ha a csapat jól teljesít, akkor erre jönnek rá különböző bónuszok, és szerencsére mostanában jól szerepelünk” – nyilatkozta a csakfoci.hu-nak Révész Bálint, a másodosztályú labdarúgó-bajnokságot vezető Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa.

Idén januárban a KSH adatai szerint 605 100 forint volt a bruttó átlagkereset, és a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt. A legrosszabbul kereső nyíregyházi focisták ennek a 144 százalékát vihetik haza, aki pedig 1,3 millió forintot kap havonta, az a hazai nettó átlagkereset több mint háromszorosát – írja a Világggazdaság.

A NB I-ben idehaza az átlagos fizetési szint havi 4,5 millió forint, de volt olyan focista, aki az elmúlt idényben 24 millió forintot vihetett haza minden hónapban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk