Blikk: A Gazprom lehet a Fradi új főszponzora

  • narancs.hu
  • 2024. április 22.

Sport

Bár nem tiltja semmi, bizonyára komoly felháborodást váltana ki az orosz állami gázvállalat logójának feltűnése a csapat mezén.

Néhány napja írta meg a Nemzeti Sport, hogy a Ferencváros már több mint egy éve folytat szponzorációs egyeztetéseket egy „több iparágban is érdekelt nagyvállalattal”. Bár a portál még nem nevezte meg céget, a Blikk vasárnap már azt írta,

nyílt titok, hogy az orosz állami gázvállalatról, a Gazpromról van szó.

A hírrel kapcsolatban a Telex felidézte, a Gazprom szívesen szponzorál sportcsapatokat, a szerb Zvezda és a topligás német Schalke futballklubok mellett korábban résztulajdonos volt a Houston Astros amerikai baseball-csapatban, megfordult szponzorként a Forma 1-ben, évekig hivatalos szponzora volt a FIFA-nak, illetve van saját focicsapata is, a szentpétervári Zenit. Az Ukrajna ellen háborúval azonban – amit Oroszország jelentős részben a cég földgázbevételeiből finanszíroz – eléggé megváltoztatta a helyzetet. Még ha ezt papíron nem is tiltja semmi, minden bizonnyal komoly felháborodást váltana ki a Gazprom logójának feltűnése egy EU-s ország bajnokcsapatának mezén.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk