Tovább nőttek a magyarországi focistafizetések

  • narancs.hu
  • 2024. február 23.

Sport

Már 4,5 millió az átlagfizetés a magyar első osztályú bajnokságban.

A magyar csapatok összesen évi 99 millió eurót költenek fizetésekre, ez azt jelenti, hogy a régióban csak a lengyel és az osztrák bajnokság résztvevőinek magasabb a bérköltsége - írja a 444 az UEFA legfrissebb pénzügyi jelentése nyomán.

Ez azt jelenti, hogy 2022-ben egy NB I-es focista 4,5 millió forintot keresett átlagosan, 6,3 százalékkal nőtt az átlagfizetés az előző évihez képest, ami megint csak azt jelenti, hogy a 18. legtöbbet nálunk kereshet egy focista.

Fontos, hogy ez nem azt jelenti, hogy ugyanannyit keresnek a focisták Kecskeméten, mint a Fradiban:  2022-ben 24 millió forint volt a legmagasabb havi fizetés a magyar bajnokságban, az iráni Sahab Zahedi, a felcsúti Puskás Akadémia játékosa keresett ennyit. Zahedi azóta elhagyta az NB I-et, és visszatért hazájába, jelenleg a Persepolis FC játékosa.

Régiós összehasonlításban tehát  kifejezetten magasak a magyar focistabérek, a környező országok közül csak a lengyel (115 millió euró) és az osztrák (157 millió euró) csapatok költenek többet fizetésekre. Az NB I-es csapatok a horvát, a cseh, a román és a szerb csapatoknál is több bért fizetnek ki (81, 77, 73, valamint 63 millió euró).

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk