Perrel fenyegeti a Kisvárda a külföldi focistáit, ha a kiesés után el mernének igazolni

  • narancs.hu
  • 2024. április 16.

Sport

A focicsapat mindenképp meg akarja tartani a keretet, ami összehozta a tragikus szezont.

Öt fordulóval a vége előtt tíz pont a Kisvárda hátránya a magyar focibajnokság utolsó helyén, szóval kisebb csoda kéne a bennmaradáshoz annak ellenére, hogy konkrétan tele vannak külföldi játékosokkal. Általában nyolc-kilenc légiós van a kezdőjükben, akik értelemszerűen nem a lehangoló magyar másodosztály ígéretéért igazoltak a kisvárdai katlanba, úgyhogy a klub közleményt is kiadott: aki el akarna igazolni tőlük, azt be fogják berelni.

A közleményben arról írtak, hogy a játékosok munkaszerződése határozott idejű, és ezeket nem lehet egyoldalúan felmondani akkor sem, ha kiesnének az első osztályból. „Amennyiben bármelyik játékos erre alapítottan, egyoldalúan, a klub hozzájárulása nélkül szüntetné meg a szerződését, abban az esetben a Kisvárda FC meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket” – írták.

Érdekesség, hogy hasonló esetekben a kevéssé tehetős klubok kifejezetten örülnek neki, ha csendben távoznak a légiósaik, ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség különféle pénzdíjakkal honorálja a másodosztályban azokat, ahol magyar focisták lépnek pályára, aminek értelmében a másodosztályban szinte csak tiszta magyar felállásokkal találkozni. Ezek szerint erre a pénzre nem épít a 15 ezer fős város klubja, ami 2018-ban egy 3000 fős stadiont ls kiemelt akadémiai státuszt is kapott annak ellenére, hogy a városban semmiféle hagyománya nem volt a profi futballnak, a felnőtt csapat pedig ahogy említettük, csak elvétve épít hazai nevelésű fiatalokra. Van még sporthotel és több, mint 200 millióért kapott új gyep is. Talán magyarázat erre, hogy a klub mögött Seszták Miklós áll.

fotó: Kisvárda FC / Facebook

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk