A Szajna vízminősége miatt elmaradt a triatlonosok vasárnapi edzése

  • narancs.hu
  • 2024. július 28.

Sport

Lipták Tamás szakmai igazgató szerint a magyar sportolók hétfőn pótolják az edzést. 

A Szajna rossz vízminősége miatt elmaradt a triatlonosok vasárnapi edzése a párizsi olimpián. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a sportolóknak vasárnap reggel lett volna lehetőségük megismerkedni a versenyhelyszínnel, de nem engedték be őket a folyóba. A szervezők előrejelzése szerint – ha nem esik több eső – keddre rendeződhet a helyzet.

Bár a múlt héten már kedvező hírek érkeztek a Szajna vízminőségéről, a pénteki és szombati – a nyitóünnepséget és az első hivatalos versenynap szabadtéri számait is megzavaró – eső ismét jelentős mennyiségű szennyező anyagot mosott a folyóba.

A párizsi olimpián triatlonban három számban avatnak bajnokot: a tervek szerint kedden a férfiak egyéni futamát rendezik Bicsák Bencével és Lehmann Csongorral, másnap pedig a női versenyre kerül sor Kuttor-Bragmayer Zsanettel. A vegyes váltók augusztus 5-én csatáznak majd.

Lipták Tamás, a magyar szövetség szakmai igazgatója az M4 Sportnak elmondta, egyelőre nincs veszve semmi, mert hétfőn pótolhatják az edzést. 

„Ez a helyzet várhatóan nem befolyásolja a verseny megrendezését, mert annyival nem nőtt a szennyezettség szintje az egészségügyi határérték fölé, és a következő két napban nem számítunk csapadékra. Mivel számítani lehetett a törlésre, Lehmann Csongor és Kuttor-Bragmayer Zsanett ki sem jött a pályabejárásra”

– tette hozzá.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk