Az argentin ügyészség nyomozást indított Maradona halála után

  • narancs.hu
  • 2020. november 29.

Sport

Házkutatást tartottak a labdarúgó legenda orvosánál.

Házkutatást tartottak vasárnap Diego Maradona orvosának ingatlanjaiban – írja a 444.hu a Reuters nyomán.

A labdarúgó legendának haláláról eddig csak annyit lehetett tudni, hogy szerdán reggel a Buenos Aires-i otthonában megállt a szíve. Ezt követően az ügyvédje arról tweetelt, hogy a mentők a vészhívás után több mint fél óra után érkeztek ki, ezért a haláleset körülményeinek kivizsgálását követelte. Az ügyben nyomozás indult a hét második felében; szombaton kikérdezték Maradona családtagjait, ismerőseit, amit követően házkutatást tartott az ügyészség Leopoldo Luque, a focista orvosának lakásában és rendelőjében.

Frissítés: Emberölés miatt nyomoznak

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítja Maradona orvosát a rendőrség – írja az Euronews. Vitatható volt a labdarúgó otthoni ellátása, állítólag szabálytalanságokra derült fény, kérdéses az is, hogy jó döntés volt-e hazaküldeni őt a kórházból.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?