Az UEFA válasza a háborúra: elvették Oroszországtól a BL-döntőt

  • narancs.hu
  • 2022. február 25.

Sport

A Forma-1-es Haas-csapat pedig az orosz főszponzor logóitól szabadult meg, hogy jelezze tiltakozását.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága pénteki rendkívül ülésén úgy döntött, hogy Szentpétervár helyett Párizsban rendezik a Bajnokok Ligája idei döntőjét. 

Az orosz város május 28-án lett volna a finálé házigazdája, azonban az UEFA megfosztotta a rendezési jogtól az Ukrajna ellen indított orosz katonai támadás miatt.

A BBC által közölt nyilatkozat szerint az UEFA kijelentette, hogy a francia kormánnyal együtt az UEFA teljes mértékben támogatni fogja aaz ukrajnai futballisták és családjaik megmentését, akik súlyos szenvedéssel, pusztítással és otthonunk elhagyásával néznek szembe".

Pénteken a Forma-1-es Haas csapat is bejelentette, hogy a szezon előtti tesztelések utolsó napjára leszedik főszponzoruk, az orosz Uralkali, az Uralchem ​​leányvállalatának összes jelzését. A helyzetet itt még bonyolítja, emlékeztet a hvg.hu,  hogy az Uralchem ​​elnöke Dmitrij Mazepin, a Haas F1-es pilótája, Nikita Mazepin édesapja, aki a hírek szerint azok között az üzletemberek közt van, akiket a napokban beidéztek a Kreml-be. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk