Bencsik Gábor szerint Szoboszlai belekényszerült abba, hogy letérdeljen meccs előtt

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 14.

Sport

Ilyet pedig ugyebár magyar ember nem csinál. 

„Nem tehetnek róla, ahogy azok sem tehettek róla, akiknek itt Magyarországon negyven éven át kellett énekelniük az Internacionálét, be kellett lépniük a KISZ-be, és csöndben kellett maradniuk, amikor a szónok azt mondta, hogy éljen a szovjet-magyar barátság. Tudta a szónok, hogy ez hazugság, sőt azt is tudta, hogy a közönség tagjai is tudják, mégis mondta, mégis csöndben maradtak. Élni kellett, és élni csak valamennyi megalkuvással lehetett. Legalább a csöndben maradással. Szerintem a britek is itt tartanak már. Akik a futballistákat rászorítják a térdelésre, tudják, hogy a futballisták tudják, hogy ez az egész hazugság, a térdelés nem bátor kiállás, hanem ellenkezőleg, megalkuvás – de hát élni kell” – írta Facebook-bejegyzésében Bencsik Gábor, a Demokrata szerzője, Bencsik András főszerkesztő testvére. (A posztot a 444.hu szúrta ki). 

Bencsik mindezt arra reagálva írta, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpool FC, Kerkez Milos pedig a Bournmouth FC színeiben debütált a világ legerősebb bajnokságaként jegyzett Premier Leauge-ben, ahol a mérkőzés előtt Szoboszlai letérdelt a mérkőzést megelőzően. A jelenetről egyébként Szijjártó Péter külügyminiszter egy Facebook-bejegyzést posztolt. 

Orbán Viktor a témában 2021-ben azt mondta, a magyar ember csak Isten, a haza és a szerelme előtt térdel le. Arról is beszélt, hogy azok a futballisták, akik viselik a nemzeti mezt, nem azt várják el, hogy letérdeljenek, hanem azt, hogy harcoljanak, és állva haljanak meg. 

 

 

Bencsik Gábor a bejegyzését később levette, amit azzal magyarázott: „Volt itt egy bejegyzés a térdelő focistákról. Kénytelen voltam törölni, olyan áradata szabadult el a mocskolódásnak. Sajnálom, mert volt sok értékes, tovább gondolandó hozzászólás is, de úgy látszik, vannak témák, amikre nem szabad ráengedni az indulatokat. Máskor jobban vigyázok”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk