Benedek Tibor fia követi apját: 17 évesen korosztályos világbajnok

  • narancs.hu
  • 2024. július 10.

Sport

A 2020-ban elhunyt pólólegenda fia két gólt szerzett.

Az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott 12-10-re legyőzte a szerbeket a Buenos Airesben rendezett világbajnokság döntőjében, és megvédte címét. 

A meccs szorosan alakult, mert bár a szerbek szerezték meg az első találatot, a magyarok hamar összeszedték magukat, és az első negyedet kétgólos előnyben zárták, majd a nagyszünetre egy találatra zárkózott az ellenfél. A fordulás után fordított a szerb csapat, de két találattal még a zárónegyed előtt visszavette a vezetést a magyar válogatott, és a lefújásig nem is engedte ki a kezéből az előnyt. 

A találkozón két gólt szerzett Benedek Mór, akiről nemcsak azt érdemes tudni, hogy tehetséges, hanem azt is, hogy a 2020-ban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor fia. A győzelem kapcsán érdekes párhuzamra hívta fel a figyelmet a Magyar Vízilabda-szövetség a Facebook-oldalán: Benedek Tibor 1989-ben 17 évesen nyerte meg pályafutása első aranyérmét az U17-es Európa-bajnokságon, fia pedig ugyancsak 17 évesen szerezte meg első aranyérmét a mostani U18-as vb-n. 

„A legenda újjáéled, a mi szemünk pedig picit nedvesebb a szokásosnál is” – írta bejegyzésében a szövetség.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk