Megszűnik a Haladás Futball Kft., 600 millió az adóssága

  • narancs.hu
  • 2024. július 10.

Sport

Ott van viszont a 15,3 milliárdból épült stadion is.

Kedden délután eldőlt, hogy megszűnik a Szombathelyi Haladás Futball Kft., amely a Szombathelyi Haladás futballcsapatot működtette – írja a Nyugat.hu.

A lap emlékeztet, hogy bár közben elkezdte az edzéseket az önkormányzat támogatására apelláló Haladás VSE, amely a megyei első osztályban játszó csapatra épít, a helyi közvéleményt és a szurkolókat az foglalkoztatja, lesz-e felelőse a kft. csődjének, el lehet-e számoltatni a vezetőket.

A lap úgy tudja, hogy közel 600 millió forinttal maradt adós a futballcsapatot működtető cég, többek között a játékosoknak és alkalmazottaknak is tartozik. A kft. többségi, csaknem 80 százalékos tulajdonosa a Haladás Marketing Kft. révén Homlok Zsolt vállalkozó, aki korábban Mészáros Lőrinc lányának a férje volt. 

A Szombathelyi Haladás problémái akkor kezdődtek, amikor a vállalkozó üzleti ügyei a válás után nem úgy alakultak, ahogyan addig.

A lap által megkérdezett jogász azt mondta, a rossz gazdálkodás önmagában nem büntetőjogi kategória: ha a társaság könyvelése rendben volt, és ezt a felszámoló is így látja, büntetőjogi következménye nem lesz a történteknek. Felelősségre nem lehet vonni a többségi tulajdonost, sem a nagyjából 10 százalékos tulajdonrésszel rendelkező önkormányzatot, amely évente 40-50 millióval segítette a csapatot, sem a szintén 10 százalék körüli tulajdonnal bíró Illés Sport Alapítványt.

A csapatnak 15,3 milliárd forintból építettek korábban sportkomlpexumot. Azt még nem lehet tudni, hogy a megyei első osztályban induló új Haladás ott játssza-e majd a meccseit. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk