Budapest és Birmingham pályázik a 2026-os atlétikai Eb-re

  • narancs.hu
  • 2022. június 20.

Sport

A magyar fővárosban jövőre világbajnokság is lesz – bár a stadion még nincs készen.

„Két kiváló kandidálónk van a 2026-os kontinensbajnokságra, mindkét szervezőbizottság nagy tapasztalatokkal rendelkezik szabadtéri események lebonyolításában és mindkét városnak nagyszerű stadionja van, bármelyikük remek házigazda lenne” – nyilatkozott az MTI beszámolója szerint az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) hétfői hírlevelében Dobromir Karamarinov, az EAA elnöke.

A szervezet képviselői az elmúlt hetekben mindkét helyszínt meglátogatták, miután a Magyar Atlétikai Szövetség és brit társszervezete is hivatalosan benyújtotta pályázatát. Birmingham idén a Nemzetközösségi Játékoknak ad otthont, a magyar fővárosban pedig jövőre világbajnokságot rendeznek az épülő új atlétikai stadionban. Ennek kapcsán Karamarinov megjegyezte, ezek a világversenyek garanciák arra, hogy bármelyik pályázat is kerül ki győztesként, megfelelő házigazdája lesz az eseménynek.

„A két város a múltban is bizonyította, hogy képes globális és kontinentális viadalokat vendégül látni, mindkettő nagy tiszteletnek örvend” – zárta az EAA elnöke. Idén augusztusban a multisport Eb keretében Münchenben kerül sor a kontinenstornára, két év múlva pedig Róma lesz a házigazda. A 2026-os Eb-helyszínről idén novemberben dönt az EAA tanácsa.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk