Egyiptomi tulajdonba kerülhet az NB II-es FC Ajka

  • narancs.hu
  • 2024. október 5.

Sport

Az önkormányzat árulja a családi ezüstöt, készülve arra, hogy a kormány forrásokat von el a településektől.

Száz százalékos tulajdonosa lett Ajka város önkormányzata az FC Ajkának. A képviselő-testület szeptember 25-én egyhangúlag úgy döntött, névértéken, több mint másfélmillió forintért megveszi a futballcsapatot működtető kft.-ben a társtulajdonos cég 49 százalékos üzletrészét – írja a 24.hu.

A lap tudomása szerint a Veszprém megyei huszonhatezres város helyhatósága azért döntött így, mert így hatékonyabban tudja értékesíteni a vállalkozást. A vevő egy egyiptomi üzletember lehet, aki már jelezte vételi szándékát, és „aki mögött, mellett az a Kiss József sejlik fel, aki az ezredforduló környékén a Veszprém LC-ben volt tulajdonos, később menedzserként is dolgozott, és Egyiptomban is van üzleti érdekeltsége”.

Az F.C. Ajka Kft. tulajdonában olyan vagyonelemek is vannak, amelyeket az önkormányzat apportált, és azokat nem akarná eladni. Ezért a képviselő-testület azt is elhatározta, hogy az értékesítés előtt saját tulajdonú vagyonhasznosító cégbe viszi át az említett értékeket.

A csapat leendő új tulajdonosa az NB II-ben való részvételhez kapcsolódó joghoz, a licenchez és a labdarúgók játékjogához juthat hozzá.

A lap információit a küszöbön álló adásvételről nem cáfolta, de nem is erősítette meg Schwartz Béla (Közösen Ajkáért Egyesület–MSZP) ajkai polgármester. 

 

 

„Azok a folyamatok, amelyek jelenleg zajlanak a magyar gazdaságban, valamint

azok a törvényjavaslatok, amelyek az önkormányzatoktól a jövőben további anyagi forrásokat vonnak el,

megkövetelik a következő évekre való tudatos felkészülést. Az önkormányzat elérte teljesítőképessége határát, a jövő évben a csapat működtetéséhez pénzügyi forrásokat biztosítani nem tud, így a biztonságos és eredményes szereplés megkívánja egy tőkeerős tulajdonos bevonását. A kft. megvásárlása iránt Magyarországról és külföldről is vannak érdeklődők, így kézenfekvő, hogy a sokak által kívánt piaci szegmens irányába mozduljon el a klub. Nagyon pozitív folyamatként értékeljük, hogy felépítésre került egy olyan klub, amely eljutott oda, hogy felmerülhet az értékesítése, mert van iránta érdeklődés” – nyilatkozta a polgármester.

Ajka az utóbbi kilenc évben a csapat mögött állt. Ennek köszönhetően ez idő alatt egyetlen játékosnak vagy más dolgozónak sem tartoztak, egy napig sem.

Az FC Ajka most a 9. helyen áll a tizenhat csapatos Merkantil Bank Liga-tabellán. 

A címlapkép forrása a csapat Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk