Egymillió dollárért árverezik el a szalvétát, amit Messi telesírt

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. augusztus 14.

Sport

Ilyen az igazán érzékeny búcsú 21 év után.

 

 Árverésre bocsátják azt a szalvétát, amellyel Lionel Messi felitatta könnyeit. Az argentin Mercado Libre piaci portál szerint a katalánoktól a Paris Saint-Germainhez igazolt labdarúgó által a barcelonai búcsú-sajtótájékoztatón kézbe vett filléres holminak most egymillió dollár az aukciós kikiáltási ára.

A hatszoros aranylabdás, 34 éves Lionel Messi múlt vasárnap köszönt el a csapattól, amelyet 21 éven át szolgált, 2000 óta. 2004-től volt a felnőtt keret tagja, 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a katalánok színeiben, mindkettő klubrekord. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát egyaránt hétszer nyerte meg. Hatszor kapott Aranylabdát, hatszor európai Aranycipőt, nyolc spanyol gólkirályi címe van. Június végén járt le a szerződése.

A klubnak és a játékosnak is egyértelmű szándéka volt a közös folytatás, meg is egyeztek, hogy aláírják az új megállapodást, ám ez „pénzügyi és strukturális akadályok", vagyis a spanyol labdarúgóliga szabályzata miatt végül nem történhetett meg. Az új megállapodást öt szezonra tervezték, és eddigi fizetésének csupán a felét kapta volna, de így sem felelt volna meg a La Liga fizetési maximumokra vonatkozó rendelkezéseinek. Messi új együttest volt kénytelen keresni magának. Ez a helyzet nagyon érzékenyen érintette őt is, nem csak a klub szurkolóit.

Miközben Párizsban nagy lelkesedéssel fogadták az argentin futballsztárt, és a frissen gyártott párizsi Messi-mezek hamar elfogytak,  Ronald Koeman, az FC Barcelona vezetőedzője arról beszélt, hogy a legendás csatár már a klub múltjának a része, a játékosoknak pedig a jelenben kell élniük.

„Tekintettel arra, hogy Messi mennyit tett a klubért, a távozása fájdalmas minden Barcelona-szurkoló számára, de a jelenben kell élnünk, és nem a múltban. Az emberek sokat beszélnek róla, de ez a képességei és a hatékonysága miatt normális" – mondta Koeman szombaton. Hozzátette, itt az ideje, hogy a jövőbe tekintsenek, hiszen vasárnap a Real Sociedad otthonában megkezdik szereplésüket a spanyol élvonal új idényében. „Messi többé nem lesz velünk, de még mindig nagyon erős a csapatunk. Nem kereshetünk kifogásokat, játszani kell és nyerni" – magyarázta a holland tréner.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk