Elbukta a bronzérmet Pupp Réka Párizsban

  • narancs.hu
  • 2024. július 28.

Sport

Kemény harc volt.

A bronzéremért vívhatott a női 52 kilós súlycsoportban Pupp Réka a párizsi olimpián vasárnap, ahol a francia Amandine Buchard volt az ellenfele. Puppot lerántásért megintették, de ennek még nem lett következménye. A nap előző bronzmeccséhez képest nem kivárásos, hanem aktív, kemény harc zajlott – írja a Telex.

Buchard-nak volt ugyan egy földharca, ahol irányított, de Pupp ki tudta védekezni. A bronzmérkőzés felénél még 0-0 állt az eredményjelzőn, Pupp is kezdeményezett, így sidótól nem kellett félni egyelőre. Fél perc volt hátra, amikor egy sidót lerántásért beszedett Pupp.

A rendes 4 perc után már aranypontért mentek a felek, amikor Pupp Réka megkapta második sidóját – a harmadik vereséget jelentett volna. Ő és Buchard is elfáradtak, de végül a francia megkontrázta Puppot, aki elvesztette a meccset, összességében ötödik lett az olimpián. Mind a két versenyző könnyek közt konstatálta az eredményt, a keserű Puppot edzője kísérte ki.

Az előzményekről: Pupp Réka sikerrel vette az első meccsét. Nem kellett a 16 közé jutásért küzdenie, egyből a nyolcaddöntőben kezdett a nők 52 kilós mezőnyében. Ott a mongol Sosorbaram Lkhagvasurennel találkozott – fél perccel a vége előtt mindkettejüknek volt már két intése, majd a mongol a hajrában egy kilépésre megkapta harmadik intését is, ami a leléptetését jelentette, így Pupp jutott tovább.

Puppnak nehéz ellenfél jött másodikra, hiszen a világ- és Európa-bajnok, 2016-os olimpián ezüstöt, Tokióban épp Pupp ellen bronzérmet szerző Odette Giuffridával találkozott. Másfél perc után Puppot figyelmeztették passzivitásért, majd az olasz előnybe került egy vazaarival, így Pupp az utolsó másfél percre kényszerpályára került, mindenképpen mennie kellett előre. Sikeres akció viszont nem jött össze, így Pupp nem jutott az elődöntőbe.

A vigaszágon, a bronzmeccs megvívásáért küzdhetett tovább. Az izraeli vb- és Eb-harmadik Gefen Primo volt az ellenfele, aki kemény letámadással kezdte a mérkőzést. Pupp hamar felvette a ritmust, és az első földharcból is jól jött ki, átfordította ellenfelét ésegy csodaszép ipponnal nyert elképesztően gyorsan.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk