Elutasította Szalai Ádám panaszát az ügyészség

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 3.

Sport

Tavaly decemberben keveredett verekedésbe, súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítják. 

Elutasította a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség Szalai Ádámnak a tavaly decemberi verekedési ügyében tett panaszát – írja a 24.hu

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a lap megkeresésére azt nyilatkozta, a rendőrség a korábban közölt gyanúsítást súlyos testi sértés bűntett kísérletére módosította. „A gyanúsítás módosítása ellen a védő panaszt jelentett be azzal, hogy álláspontja szerint a gyanúsított jogos védelmi helyzetben cselekedett. Az illetékes kerületi ügyészség az ügyiratokat megvizsgálva megállapította, hogy a panasz nem alapos, mivel a nyomozás adatai alapján a súlyos testi sértés bűntette kísérletének gyanúja megalapozott” – válaszolta Rab. 

A nemrégiben visszavonult labdarúgó tavaly december 29-én került konfliktusba egy társasággal. Egy 21 éves fiatal a Bazilikánál sétált a barátaival, amikor megkért valakit, hogy készítsen fotót róluk. Nem tudták, hogy ő Szalai Ádám testvére. A fiatal meglepődött, amikor visszautasították a kérését, és trágár hangnemben visszakérdezett: „Miért nem, te faszfej?!”

Erre odament Szalai, aki a fiatal elmondása szerint talppal mellkason rúgta, és még a földön is belerúgott. Minderről Szalai Ádám később azt mondta, hogy  az öccsével volt egy találkozón, amikor azt látta, hogy négy nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvérét, és mivel azt hitte, hogy meg akarják verni az öccsét, egy rúgással eltávolította az üvöltöző fiatalt, azt azonban cáfolta, hogy a földön fekvő férfiba is belerúgott.

Szalait garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg, de a rendőrség június közepén súlyosított a minősítésen, és most már súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítják. Szalaiék panaszt tettek a súlyosabb gyanúsítás miatt, de ezt elutasította az ügyészség, számolt be a 24.hu. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk