Fütyült a rendőrökre, kerékpárversenyzők elé kanyarodott egy autós

  • narancs.hu
  • 2022. június 25.

Sport

Az ob négy versenyzője is nekiütközött, Gönczy Gergőt kulcscsont- és bordatöréssel vitték kórházba.

Baleset történt a kerékpáros országúti országos bajnokság férfi mezőnyversenyében pénteken Pannonhalmánál – írja a Telex.

Egy félreállított autó vezetője a rendőri karjelzést figyelmen kívül hagyva hirtelen elindult, és keresztbefordult, ráhajtva a lezárt pályára. Az élen tekerő ötfős csoportból négy versenyző nagyott bukott.

Közöttük a legsúlyosabb sérülést az Epronex Hungary 25 éves versenyzője, Gönczy Gergő szenvedte: kulcscsontja és bordái is eltörtek, mentő vitte kórházba.

A rendőrök – mint ahogy később az MTI kérdésére Gönczy felidézte – egy buszt és egy autót állítottak félre, utóbbi sofőrje a jelek szerint nem értette, miért kell szót fogadnia.

„Már bőven előztük, amikor se index, se tükör, átrántotta balra, és négyen mentünk neki az oldalának – mondta Gönczy. – Szerencsére nem sérült meg nagyon a fejem és a nyaki csigolyám. Két bordám viszont eltört, míg a kulcscsontom három darabban van egyelőre, azt műteni fogják, a beavatkozás kétnapos benntartózkodást igényel majd. A lábszáramon pedig van egy háromcentis seb, annak a sebszéleit kellett kivágni, mert olajos volt a lánckeréktől, de majd meggyógyul”.

A Magyar Kerékpáros Szövetség úgy értesült, a történtek miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást indított a személyautó sofőrjével szemben.

Az országos bajnokság győztese a férfiaknál Valter Attila lett, a második Dina Márton. A nők mezőnyét Vas Kata Blanka nyerte. 

Leadkép: Gönczy Gergő kerékpárversenyző a célban, Pannonhalmán a V4 kerékpárversenyen 2019. május 11-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk