Gareth Bale akár kizárással is büntetné a lelátói rasszizmust

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. szeptember 4.

Sport

Először a szurkolókat kell kitiltani a stadionból, de ha ismétlődik a jelenség, az adott válogatottat is ki lehetne zárni a versenysorozatból a Real Madrid sztárja szerint. 

Gareth Bale, a walesi labdarúgó-válogatott sztárja azt javasolja, hogy zárják ki a nemzetközi porondról azokat a válogatottakat, amelyek szurkolói ismétlődően rasszista megnyilvánulásokat tesznek.

"Nem tudom, mit kellene tenni, de a legegyszerűbb, ha a szurkolókat kitiltják a stadionokból, vagy ha folyamatosan megismétlik a cselekedetüket, akkor az országot kell kizárni a versengésből" – mondta a Real Madrid csatára.

"Ha az ország folyamatosan teszi ezeket a szörnyű gesztusokat, akkor talán a legjobb dolog az, hogy meg kell szabadulni tőle, fel kell függeszteni, és ebben az esetben remélhetőleg tanulni fog a leckéből" – tette hozzá.

A walesi válogatott játékos nyilván a csütörtöki magyar-angolon történtek miatt kapta meg ezt a kérdést, ugyanakkor Wales vasárnap Fehroroszország ellen játszik vb-sejeltezőt az oroszországi Kazanyban, ahol nem számíthatnak barátságos fogadtatásra. Bale jelezte: a játékostársak teljes mértékben támogatják azt, hogy ha vasárnap rasszista bekiabálásokat hallanak, akkor levonulnak a pályáról.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi eljárást indított a csütörtök esti magyar-angol (0-4) világbajnoki selejtezőn tapasztalt rasszista szurkolói incidensek miatt.

A Sky Sports műsorában megszólaló Troy Townsend, a rasszizmus ellen küzdő Kick It Out szervezet munkatársa annak a véleményének adott hangot, hogy Magyarországot ki kellene zárni a selejtezősorozatból.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk