Gólrekorder lett a magyar futballista az USA-ban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. szeptember 1.

Sport

Gazdag Dániel 17 találatnál tart ebben az idényben. Csapata is csúcsot döntött, három meccsen 16 gólt szerzett.

A Philadelphia Union – többek között Gazdag Dániel góljával – 4-1-re legyőzte az Atlanta Unitedet, ezzel – a Keleti főcsoportból elsőként, öt fordulóval az alapszakasz vége előtt – biztosította helyét a rájátszásban az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS).

A magyar válogatott támadó a 67. percben, 2-1-es állásnál talált a kapuba, 17. gólját szerezte az idényben, ezzel klubrekordot állított fel az alapszakaszbeli eredményességet tekintve. A magyar játékos csapata legutóbbi három mérkőzésén összesen öt gólt szerzett és jelenleg a harmadik a ligában a leghatékonyabb futballisták listáján.

„Soha korábban nem láttam még olyan játékost, aki ennyire megtévesztő mozgásokra képes. Szinte eltűnik, láthatatlanná válik, és aztán a kispadról azt vesszük észre, hogy már megint ott van, hol a szélen, hol pedig középen” – nyilatkozott Gazdagról Jim Curtin, a Philadelphia vezetőedzője a liga weboldalának. „A mozgásainak időzítését nem lehet tanítani, ezek ösztönösek, egyediek és szokatlanok”.

Gazdag 26 éves, Nyíregyházán született, középpályás, 2010-től a Honvéd játékosa volt, tavaly igazolt az Egyesült Államokba.

A Keleti főcsoportban éllovas Philadelphia az MLS történetében a második együttes, amely egymást követő három mérkőzésen legalább négyszer talált az ellenfele kapujába. Korábban ez a New York Red Bullsnak sikerült 2012-ben. A Philadelphia csúcsot döntött azzal, hogy egymás utáni három összecsapásán összesen 16 gólt szerzett, eddig a Los Angeles Galaxy volt a rekorder, amely 1998-ban 15-öt termelt egy nagyon eredményes szakaszában. Gazdag csapata ráadásul klubcsúcsot is felállított az alapszakaszban elért találatok tekintetében: eddig 58 volt a rekord a 2019-es szezonból, ami most már 61.

 
Gazdag Dániel  berúgja a magyar válogatott negyedik gólját a június 14-i Nemzetek Ligája-mérkőzésen. (Anglia–Magyarország: 0–4). A kép forrása: Gazdag Dániel Facebook-oldala
 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!