Gólrekorder lett a magyar futballista az USA-ban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. szeptember 1.

Sport

Gazdag Dániel 17 találatnál tart ebben az idényben. Csapata is csúcsot döntött, három meccsen 16 gólt szerzett.

A Philadelphia Union – többek között Gazdag Dániel góljával – 4-1-re legyőzte az Atlanta Unitedet, ezzel – a Keleti főcsoportból elsőként, öt fordulóval az alapszakasz vége előtt – biztosította helyét a rájátszásban az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS).

A magyar válogatott támadó a 67. percben, 2-1-es állásnál talált a kapuba, 17. gólját szerezte az idényben, ezzel klubrekordot állított fel az alapszakaszbeli eredményességet tekintve. A magyar játékos csapata legutóbbi három mérkőzésén összesen öt gólt szerzett és jelenleg a harmadik a ligában a leghatékonyabb futballisták listáján.

„Soha korábban nem láttam még olyan játékost, aki ennyire megtévesztő mozgásokra képes. Szinte eltűnik, láthatatlanná válik, és aztán a kispadról azt vesszük észre, hogy már megint ott van, hol a szélen, hol pedig középen” – nyilatkozott Gazdagról Jim Curtin, a Philadelphia vezetőedzője a liga weboldalának. „A mozgásainak időzítését nem lehet tanítani, ezek ösztönösek, egyediek és szokatlanok”.

Gazdag 26 éves, Nyíregyházán született, középpályás, 2010-től a Honvéd játékosa volt, tavaly igazolt az Egyesült Államokba.

A Keleti főcsoportban éllovas Philadelphia az MLS történetében a második együttes, amely egymást követő három mérkőzésen legalább négyszer talált az ellenfele kapujába. Korábban ez a New York Red Bullsnak sikerült 2012-ben. A Philadelphia csúcsot döntött azzal, hogy egymás utáni három összecsapásán összesen 16 gólt szerzett, eddig a Los Angeles Galaxy volt a rekorder, amely 1998-ban 15-öt termelt egy nagyon eredményes szakaszában. Gazdag csapata ráadásul klubcsúcsot is felállított az alapszakaszban elért találatok tekintetében: eddig 58 volt a rekord a 2019-es szezonból, ami most már 61.

 
Gazdag Dániel  berúgja a magyar válogatott negyedik gólját a június 14-i Nemzetek Ligája-mérkőzésen. (Anglia–Magyarország: 0–4). A kép forrása: Gazdag Dániel Facebook-oldala
 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk