Itt egy újabb stadion, amelyet a megépítés után a kutya se akar üzemeltetni

  • narancs.hu
  • 2018. január 6.

Sport

Se foci, se néző, se üzemeltető.

A 444.hu szúrta ki, hogy a pénteki Közbeszerzési Értesítőben megjelent adatok szerint senki nem jelentkezett a feladatra, így első nekifutásra nem sikerült találni üzemeltetőt a már majdnem teljesen kész diósgyőri stadionhoz. A több mint 13 milliárd forintból felhúzott, 14 687 férőhelyes létesítményt februárban adnák át, de jelenleg nincs olyan cég, amely vállalná az üzemeltetést, így a takarítást, az ingatlan hasznosítását, felügyeletét vagy éppen a szolgáltatások biztosítását.

false

 

Fotó: diosgyoristadion.hu

A miskolci eset kísértetiesen hasonlít a szombathelyi aréna kálváriájára: nemrég a vasi megyeszékhely is új stadiont kapott, amely megépítése 14 milliárd forintba került, de eddig többszöri nekifutásra sem találtak olyan céget, amely üzemeltetné az ingatlanegyüttest. Végül ideiglenes megoldásként azt találták ki, hogy a szombathelyi önkormányzat ad pénzt addig, amíg nem sikerül rendezni a helyzetet.

Stadionhelyzet Abszurdisztánban: kapott Szombathely egy arénát, amelyet évi 145 millió forintért használhatnak

Ráadásul még üzemeltetőt sem találtak az átadás előtt álló sportkomplexumnak. A becsült 8,8 milliárd forint helyett közel 14 milliárdnál jár a szombathelyi stadion építési költsége. Az arénát már be kellett volna fejezni, de csúsznak a munkákkal, bár most már úgy tűnik, hogy heteken belül meglesz az átadás.

Figyelmébe ajánljuk