Japán nézők lehetnek a tokiói olimpián

  • narancs.hu
  • 2021. június 21.

Sport

Maximum 10 ezren, ha a járványhelyzet nem súlyosbodik, és addig nem kell ismét vészhelyzetet hirdetni.

Korlátozott számban ugyan, de lehetnek japán nézők a július 23-án kezdődő tokiói olimpia versenyein.

A szervezők – a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal történt egyeztetés után – hétfőn azt közölték, hogy az adott helyszín befogadóképességének legfeljebb ötven százalékát lehet megtölteni szurkolókkal, a maximális létszám tízezer ember lehet. Hozzátették ugyanakkor, hogy amennyiben július 12-ig rosszabbodik a járványhelyzet, és ismét vészhelyzetet kell hirdetni, teljesen kizárhatják a nézőket.

A házigazdák a koronavírus-járvány ellenére biztonságos lebonyolítást ígérnek. A japán hírügynökség friss közvélemény-kutatása szerint a lakosok 40,3 százaléka zárt kapus rendezést szeretne, a válaszadók 30,8 százaléka pedig úgy vélte: le kellene mondani a játékokat.

Mint ismert, a tokiói olimpiát eredetileg tavaly nyáron rendezték volna meg, de a pandémia miatt idén július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor. Egy korábbi döntés nyomán külföldi nézők nem lehetnek a versenyeken. Az augusztus 24-én kezdődő paralimpiával kapcsolatban július 16-án várható döntés a nézőkről.

A játékokat mintegy 40 tokiói, illetve más prefektúrában található helyszínen bonyolítják le.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk