José Mourinho a parkolóban esett neki az EL-döntőt fújó bírónak

  • narancs.hu
  • 2023. június 1.

Sport

A rómaiak trénere nehezen viselte a vereséget. 

Egy nem túl látványos, a rendes játékidőben elért 1-1-es döntetlen után, a tizenegyes párbajban kapott ki az AS Roma a Sevillától a Budapesten rendezett Európa-liga döntőben. 

Az AS Roma edzője, José Mourinho nehezen viselte a vereséget, Anthony Taylor edzőnek a parkolóban azt mondta, hogy „egy kibaszott szégyen ember, egy kibaszott szégyen vagy”

Tény, hogy a mérkőzés során volt pár megkérdőjelezhető szituáció. Taylor tizenegy sárgalapott osztott ki, és a mérkőzés hosszabbításában a rómaiak védőjét, Roger Ibañezt úgy lekönyökölte Erik Lamela, hogy felszakadt a szája, azonban a játékvezető nem adott az eset után pirosapot. De Taylor egy tizenegyest is befújt a Sevillának, melyet később érvénytelenítenie kellett, miután utólag megvizsgálta az esetet a videóbíróval. Az AS Romának viszont nem fújt be egy tizenegyest, pedig az ellenfél játékosának kezéhez ért a labda a tizenhatoson belül. 

 
José Mourinho, az olasz AS Roma vezetőedzője (j) a labdarúgó Európa-liga döntője, a spanyol Sevilla - AS Roma mérkőzés előtti napon a budapesti Puskás Arénában 2023. május 30-án.
Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

Azt már megszoktuk, hogy hatalmas a játékvezetők befolyása a meccseinken, de egy európai kupadöntőben erre nem számítottam

– fogalmazott José Mourinho a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a 24.hu beszámolója szerint. „Elég Ibañez szájára nézni, és mindent érteni. Az őt lekönyöklő Lamela tizenegyest rúghatott, pedig ki kellett volna állítani. Amikor Pellegrini elesett, sárga lapot kapott, amikor Ocampos szimulált, nem kapott sárga lapot”.

„Ahogy korábban is mondtam, vagy a kupával távozunk innen vagy holtan. És holtan távozunk. A játékosok hullafáradtak, és én is. Nagyon kemény döntő volt, amelyen szerintem 150 percet játszottunk, intenzív volt a játék, a játékvezető pedig úgy tűnt, mintha spanyol lenne” – fogalmazott karcosan Mourinho. A tréner a mérkőzés után a nézőtérre dobta az ezüstérmét egy Roma-drukker fiúnak. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk