Pénzbüntetésre számíthat Szoboszlai Dominik, amiért engedély nélkül adott interjút

  • narancs.hu
  • 2023. június 1.

Sport

Nem jött jókor az ügy csapatnak, hiszen szombaton játssza a Német Kupa döntőjét. 

Szoboszlai Dominikot berendelte a Lipcse sportigazgatója és vezetőedzője, miután a magyar labdarúgó engedély nélkül adott interjút az Indexnek – írja a 444.hu a Süddeutsche Zeitungra hivatkozva. 

Ebben többek között arról beszélt a válogatott focista, hogy nem akar tizenöt év múlva úgy visszatekinteni a karrierjére, hogy nem hozta ki belőle a legtöbbet. Jelenleg ugyan egy jó csapatban játszik, viszont lehetősége lenne továbblépni egy top 5-ös európai klub irányába is.

 
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig (b) és Leon Goretzka, a Bayern München játékosa a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. május 20-i mérkőzésén Münchenben.
Fotó: Matthias Schrader / MTI/AP/Matthias Schrader
 

A Kicker című német lap arról írt, Szoboszlai komoly pénzbüntetést kaphat az engedély nélküli interjúért. Az ügy azért sem jött jókor a Lipcsének, mert a csapat szombaton játssza a Német Kupa döntőjét Berlinben az Eintracht Frankfurt ellen.

Szoboszlai szerződése 2026-ig él a Lipcsénél, kivásárlási ára 70 millió euró. A magyar játékost régóta figyeli az angol Newcastle United, mely szaúdi szponzorpénzekkel felpumpálva negyedik lett idén a Premier League-ben, így jövőre már a Bajnokok Ligájában játszhat, írja a 444.hu. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk