Kiesett a vegyes dzsúdócsapat

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 3.

Sport

Az olasz ellenfél jutott a nyolcaddöntőbe.

Csapatversenyben sem sikerült a javítás a magyar dzsúdósoknak a 2024-es párizsi olimpián. Miután Gercsák Szabina és Tóth Krisztián a legjobb 32, Özbas Szofi, Ungvári Attila, Pongrácz Bence, Vég Zsombor a legjobb 16 között búcsúzott, az 52 kilósok között pedig Pupp Réka bronzmeccset vesztett, a szombati vegyes csapatverseny sem zárult sikerrel.

Közvetlenül az olimpia előtt nyilatkozott Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnök a várakozásairól. Azt mondta, hogy a párizsi olimpián induló cselgáncscsapat fele éremesélyes – emlékeztet a 444.

 

„Nagyon optimista vagyok. Ez egy nagyon-nagyon erős csapat, fiatalok és tapasztaltabbak együtt, és most először a sportág történetében részt tudunk venni a csapatversenyben is. Mindenki, aki indul Magyarország színeiben, esélyes arra, hogy pontszerző legyen, a csapat fele pedig éremesélyes” – mondta akkor az MTI-nek Tóth László.

Mint a Telex összefoglalójában írja, a szombati csapatversenyben Magyarországot az olaszokkal sorsolták össze a legjobb 32 között. +90 kilóban a sérült vállú Vég Zsombor kezdet Gennaro Pirelli ellen, az olasz egy vazaarival nyert, 1-0-s vezetést szerezve az olaszoknak. A második küzdelemben az 52-ről kényszerűségből 57 kilóba fellépő Pupp Réka és Veronica Toniolo jöttek. Egy másodperc híján hétpercnyi verekedés után megdobta Puppot, az ipponnal 2-0-ra növelve az előnyüket.

A folytatás felgyorsult, 73 kilóban Manuel Lombardo szinte azonnal, egy perc után nyert Pongrácz Bence ellen, ezzel az olaszok egy győzelemre kerültek a nyolcaddöntőbe jutástól. Özbas Szofira Kim Polling várt, köztük is aranypont döntött. Az alacsonyabb súlykategóriából fellépő Özbas egy hamar megindított akcióval megverte Pollingot, 3-1-re módosította az állást.

90 kilóban Tóth Krisztián és Christian Parlati találkoztak. Az olasz erősen kezdett, Tóthnak aztán sikerült kicsit visszajönnie a küzdelembe, de 35 másodperccel a vége előtt Parlati egy jó akcióval ippont ért el, ezzel nem csak a küzdelmet, de párharcot is eldöntötte, Olaszország 4-1-gyel jutott tovább.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Nyár a Club Aligában: elkezdődött a Balaton-part beépítése - FOTÓK

  • narancs.hu

Hogyan tudta legyőzni a Tisza Párt a Fideszt június 9-én Balatonvilágoson, miközben a képviselő-testületbe a fideszes oligarchákkal „barátkozó” polgármestert és csapatát választották be elsöprő többségben? – kérdeztük a Club Aligában strandolóktól. Közben onnan pár száz méterre folyik a tópart beépítése, a helyi fürdőegyesület pedig legalább három pert visz párhuzamosan, például a beruházó ellen is. Fotóriport.