Kikaptak a hollandoktól a magyar női kézilabdások

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. augusztus 3.

Sport

A negyeddöntőben így is ott a csapat, de még nem tudni, ki lesz az ellenfelük.

A párizsi olimpián a magyar női kézilabda-válogatott már továbbjutott a csoportjából, a hollandok ellen az volt a kérdés a szombat reggel lejátszott meccsen, hogy melyik helyen várjuk a folytatást. Az viszont csak estére derülhet ki, melyik nemzettel találkozik a csapat a negyeddöntőben – írja a Telex.

Felváltva vezettek a csapatok az első negyedórában, 8-8 után először léptek el két góllal a hollandok, Golovin Vlagyimir ekkor időt kért. A sorokat viszont nem sikerült rendezni, mert négy gól lett a különbség. 9-13 után viszont a hollandok hibáztak, a magyar védekezés összeállt valamennyire, és az indulásgólokkal egy perc alatt sikerült három találatot lefaragni a hátrányból. A félidő végére megint jött egy szétesés, és újra négy góllal (14-18) ment el Hollandia.

A szünetben 19-16 volt oda, a rengeteg kapott gól önmagáért beszél. A holland ászok jól és eredményesen játszottak, elsősorban Abbingh és Malestein húzta ekkor őket.

A második félidőben 3-4 gól között mozgott általában a különbség. Nyolc perccel a vége előtt Füzi-Tóvizi szerzett labdát, Simon pedig végigrohant a pályán, és értékesítette a ziccert. (24-26) A hollandok támadásában nem volt ötlet, fel lehetett jönni egy gólra. Két esély is volt arra, hogy nyílt legyen a hajrá, de egyik támadásból sem sikerült lövésig eljutni, Albek Anna kiállítása után pedig Wetering a szélről háromra növelte a rivális előnyét öt perccel a vége előtt, amivel el is döntötte a találkozó sorsát.

A végén Bíró Blanka kis híján feliratkozott a gólszerzők közé, de a lövése kijött a kapufáról.

A magyar válogatott gólkülönbsége ezzel mínusz hármassá vált, de még így is minden esély megvan a harmadik hely megőrzésére,

mert Angoláé mínusz tizenkettes. Nagyon meg kellene, hogy verjék a brazilokat a 14 órakor kezdődő találkozón, hogy előzni tudjanak.

A másik ág meccseit négy órától rendezik. A norvégok, dánok és svédek egyaránt hat ponttal állnak a másik csoportban. Norvégia Dániával játszik, a svédek a szlovénokkal. Ha a norvégok és a svédek is nyernek, akkor Magyarországnak a svédek jönnek a Lille-i negyeddöntőben, ami lényegesen jobb lenne, már csak azért is, mert a debreceni olimpiai selejtezőn sikerült őket legyőzni, míg a norvégokat csak igen ritkán.

A csoport állása: 1. Franciaország 8 pont, 2. Hollandia 8 pont, 3. Magyarország 5 pont (-3), 4. Angola 3 pont (-12), 5. Brazília 2 pont, 6. Spanyolország 0 pont.

A másik csoport: 1. Norvégia 8 pont (+18) 2. Svédország 8 pont (+11), 3. Dánia 8 pont (+2), 4. Németország 2, 5. Korea 2, 6. Szlovénia 2.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Nyár a Club Aligában: elkezdődött a Balaton-part beépítése - FOTÓK

  • narancs.hu

Hogyan tudta legyőzni a Tisza Párt a Fideszt június 9-én Balatonvilágoson, miközben a képviselő-testületbe a fideszes oligarchákkal „barátkozó” polgármestert és csapatát választották be elsöprő többségben? – kérdeztük a Club Aligában strandolóktól. Közben onnan pár száz méterre folyik a tópart beépítése, a helyi fürdőegyesület pedig legalább három pert visz párhuzamosan, például a beruházó ellen is. Fotóriport.