Kopasz Bálint az olimpia után az ob-t is megnyerte

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. augusztus 20.

Sport

Nem pihenhetett sokat a kajakos. K-1 1000 méteren továbbra is ő a legjobb.

Kopasz Bálint, a K-1 1000 méter friss olimpiai bajnoka fölényes győzelmet aratott ugyanezen a távon a péntektől vasárnapig tartó kajak-kenu országos bajnokság és világbajnoki válogató első versenynapján a szegedi Maty-éren.

A toronymagas favorit 3:26.667 perc alatt teljesítette a távot a délutáni program negyedik döntőjében, és magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt, amelyben a riválisok közül Vajda Bence Ferenc és Béke Kornél nagyot csatázott egymással. Kettejük közül végül előbbi szerezte meg az ezüstérmet.

Kopasz mindössze tíz nappal ezelőtt ért haza Tokióból. Nem sokat pihenhetett az olimpia óta:

Kiélezett küzdelemben bizonyult a legjobbnak K-2 1000 m-en a rutinos Noé Bálint, Kulifai Tamás kettős, míg C-1 1000 m-en Adolf Balázs győzelme nem forgott veszélyben.

A nőknél a négyes tagjaként 2019-ben világbajnok Gazsó Alida Dóra nyert K-1 1000 m-en, amely számban június elején a poznani Európa-bajnokságon aranyérmes volt. A győriek tokiói olimpiát is megjárt kenusa, Balla Virág egyesben 500, valamint 1000 m-en sem talált legyőzőre, majd a nap utolsó fináléjában – már összeszokott partnerével, Takács Kincsővel – a hosszabb távon párosban is elsőként ért célba.

Bronzérmes lett a K-4 1000 m-es versenyszámban a győriek egysége, benne a háromszoros olimpiai bajnok, 39 éves Douchev-Janics Natasával, valamint a maratoni szakágban nemzetközi szinten is sikeres Csay Renátával és Czéllai-Vörös Zsófiával. Érdekesség, hogy hajójukban csak a negyedik tag, a 2002-es születésű Heim Bianka Georgina számított fiatal versenyzőnek, míg az őket megelőző két kvartett összesen nyolc tagja kivétel nélkül 1999 után született.

Az ob-n szombaton a további 500 m-es versenyszámok, míg vasárnap a 200 m-es és az 5000 m-es távok döntőit rendezik meg.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk