Leállítják Hosszú Katinka férjének nagyösszegű fizetését

  • narancs.hu
  • 2023. november 19.

Sport

Nem biztos, hogy mindig megdolgozott érte.

2021 márciusától részesült a Kiemelt Edzői Programban szereplő szakembereknek járó juttatásban Gelencsér Máté, aki azóta Hosszú Katinka férje lett. A férfinak mindössze OKJ-s edzői papírja van, mégis megkapta a havi 400 ezer forintos fizetést, ami azóta az inflációra hivatkozva 690 ezer forintra hízott - tudatta a Sportal.

A Magyar Úszó Szövetség legutóbbi elnökségi ülésén azonban úgy döntöttek, hogy ezentúl nem folyósítják a férfinak a havi 690 000 forintos apanázst. Hosszú ugyanis időközben kismama lett, úgyhogy nem úszik, és valószínűleg Gelencsér sem edzősködik. Gelencsér a KEP-es edzők közé Hosszú tokiói ötödik helye alapján került be, de Katinkának 2023-ban nem volt eredménye, és 2024-ben sem lesz. Márpedig annak az edzőnek, akinek nincs válogatott kerettag versenyzője, annak nem jár a juttatás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk