Új női világcsúcs a berlini maratonon

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 24.

Sport

Az etióp Tigist Assefa 2 óra 11 perc 53 másodperccel ért célba.

Bár kedvenc versenyén ezúttal is győzött minden idők legjobb maratonfutója, a férfi világcsúcstartó Eliud Kipchoge, 2:02:41-es idejével most nem sikerült megjavítania korábbi eredményét (2:01:09) – jelenti a player.hu.

Az idei Berlin Maraton nem miatta lesz emlékezetes, hanem a női mezőny győztese miatt.

Az etióp Tigist Assefa, aki szintén címvédőként állt rajthoz, most 2 óra 11 perc és 53 másodperc alatt futotta le a távot. 

Assefa az első nő, aki 2:12 alatt teljesítette a maratont.

Az MTI híre szerint a 29 éves futó eredményével nagyot javított a kenyai Brigid Kosgei által Chicagóban elért 2019-es rekordon, amely 2:14:04 óra volt.

Assefa tavaly is diadalmaskodott Berlinben, akkor 2:15:37 óra alatt ért célba. Ezúttal óriási, majdnem hatperces előnnyel győzött a másodikként záró kenyai Sheila Chepkirui (2:17:49 óra), valamint a harmadikként végző tanzániai Magdalena Shauri (2:19:46 ó) előtt.

Női világcsúcsot legutóbb 2001-ben futottak Berlinben, akkor a japán Takahasi Naoko nyert 2:19:46 órás idővel, mellyel ő volt az első, aki 2:20 óra alá vitte a klasszikus távon elért legjobb időt.

A férfiaknál diadalmaskodó kétszeres olimpiai bajnok, Eliud Kipchoge is elért egy rekordot: ötödször győzött Berlinben. A 38 esztendős atléta mögött honfitársa, Vincent Kipkemoi végzett a második, míg az etiópiai Tadese Takele a harmadik helyen. Kipkemoi 2:03:13 óra, Takele pedig 2:03:24 óra alatt ért célba.

Címlapképünk forrása ez a Facebook-oldal

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.