Megszegte a kijárási tilalmat, letartóztatták a maratoni futás egykori világcsúcstartóját

  • Narancs.hu/MTI
  • 2020. április 3.

Sport

Nem könnyű betartatni a korlátozásokat Afrikában.

Wilson Kipsang, a londoni olimpia bronzérmese a kenyai rendőrség szerint egy bárban italozott 19 társával Itenben, ahol az atléták szoktak magaslati edzőtábort tartani. A társaságnak tagja volt egy helyi politikus is.

A 38 éves Kipsang, akinek január 10-én doppingvétség miatt felfüggesztették a versenyengedélyét, pályafutása során megnyerte a New York, a London és a Berlin Marathont is. A világrekordot 2013-ban a német fővárosban aratott diadalakor állította fel, majd egy évvel később honfitársa, Dennis Kimetto ugyanott döntötte meg. Korábban ezen a héten 12 atlétát már letartóztattak Itenben, mivel csoportosan edzettek, ezzel szintén megsértették a kenyai kormány társadalmi összejöveteleket tiltó rendeleteit, amely csupán egyéni tréninget tesz lehetővé.

Afrikában több helyen is gondot okoz a koronavírus miatt hozott rendeletek betartása: az MTI híradása szerint a Dél-Afrikai Köztársaságban 6 nap alatt 17 ezer embert tartóztattak le, mert nem tartották be az előírásokat, megszegték például a karantén szabályait, engedély nélkül utaztak vagy szeszesitalt árusítottak.

Neked ajánljuk