Megvan Nagy Péter kvótája, indulhat a tokiói olimpián

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. június 18.

Sport

Egyedüli magyar súlyemelőként.

Hivatalossá vált, hogy Nagy Péter kvótát szerzett a tokiói olimpiára, így a magyar súlyemelők közük egyedüliként indulhat a tavalyról idénre halasztott nyári ötkarikás játékokon.

Részvételi jogosultságáról a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tájékoztatta a Magyar Súlyemelő Szövetséget.

 Eddig azért nem volt biztos a szegediek ólomsúlyú versenyzőjének indulása, mivel a plusz 109 kilogrammosok világranglistáján nem szerepelt a tokiói rajtra jogosultak között, csak a 21. helyet foglalta el. Mostanra viszont eldőlt, hogy az IWF-nek, a nemzetközi sportági szövetségnek a különböző okból előle kiesők nélküli, immár véglegesnek tekintendő rangsorában ő a tizedik, és bár van nála jobb európai, Nagy Péter mégis kvótás, mivel Afrikának nincs második számú reprezentánsa, aki kiszoríthatta volna őt a tokiói indulásra jogosultak közül.

Az olimpia súlyemelő versenyeit hét női és hét férfi súlycsoportban rendezik meg, kategóriánként 14, összesen 196 résztvevővel.

Nagy Péterről a wroclawi világbajnokság után, 2013-ban így írtunk:

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk