Times: Budapestre költöztetheti az UEFA a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőit és döntőjét

  • narancs.hu
  • 2021. június 18.

Sport

Ha az angolok nem teszik lehetővé, hogy a 2500 VIP-tag karantén-kötelezettség nélkül utazhasson a torna végjátékára.

Amennyiben az angol hatóságok nem teszik lehetővé, hogy a mintegy 2500 VIP-tag karantén-kötelezettség nélkül utazhasson a labdarúgó Európa-bajnokság Wembleyben megrendezendő helyosztóira, úgy az Európa Labdarúgó Szövetség Budapestre költöztetheti a torna végjátékát, írja a 24.hu a The Times cikkére hivatkozva.

A lap értesülései szerint az angol miniszterek megvitatják a javaslatot, ami szerint az UEFA és a FIFA tisztviselői, a politikusok, a szponzorok és a műsorszolgáltatók munkatársai mentesülnének a karantén alól, ami jelenleg kötelező azoknak, akik Angliába utaznak. A miniszterek egyrészt aggódnak azért, mert ez a lépés a koronavírus-fertőzések növekedéséhez vezethet és a lakosság felháborodását is kivívhatják, másrészt azért, mert ha nem enyhítenek a szabályokon, akkor az elődöntőket és a döntőt Magyarországra költöztetik, ahol jövő héttől nem lesznek határkorlátozások a schengeni övezeten belüli utazásokra, illetve egyébként is telt házas mérkőzéseket rendezhetnek.

A jelenlegi angliai szabályok szerint akkor is karanténba kell vonulnia az országba érkezőknek, ha mindkét oltást megkapták, de sárga vagy vörös besorolású országból utaznak be. Jelenleg minden olyan ország, amelyik részt vesz az EB-n, sárga besorolást kapott az angoloktól, kivéve Törökországot, ők a vörös tartományba tartoznak.

Szlovákia helyettünk is aggódik

Közben a Telex arról ír, hogy bár Magyarországon nem nagyon beszélnek róla, Pozsonyban igencsak aggódnak a keddi Eb-meccs járványügyi következményei miatt. Portugáliában ugyanis nagyon megugrott a fertőzésszám az elmúlt napokban, kedden pedig több százan érkeztek Budapestre az országból a magyar-portugál meccsre, ahol ráadásul maszk nélkül, telt házas meccsen szurkolhattak.

Mint írják, a szlovák egészségügyi minisztérium attól tart, hogy a keddi magyar–portugál Eb-meccs bedurranthatja a koronavírus indiai (hivatalos nevén delta) variánsának elterjedését a régióban, többek között Szlovákiában is, Magyarországról nem is beszélve.

A szlovák egészségügyi minisztérium ezért azt kéri, jelentkezzen, aki kint volt a Puskásban, még ingyenes PCR-tesztet is adnak neki.

A The Times szerint Boris Johnson hajlandó lenne engedményeket tenni, így ugyanis személyesen találkozhatna az UEFA vezetőségével, az pedig úgy véli, előremozdíthatja a 2030-as világbajnokságra tervezett közös Egyesült Királyság-Írország pályázat ügyét.

A foci EB elődöntőit július 6-án és 7-én rendezik, a döntőre pedig július 11-én kerül sor. A jelenlegi tervek szerint mindhárom meccsnek a 90 ezer fős Wembley Stadion adna otthont, ahová 45 ezer embert engednének be.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk