Most ír csapat ellen próbálkozik a Ferencváros

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. július 26.

Sport

Csütörtökön a Shamrock Roversszel játszik itthon a magyar bajnok.

A Ferencváros labdarúgócsapata csütörtök este a Konferencia Ligában folytatja a nemzetközi szereplést, miután a legrangosabb tornától, a Bajnokok Ligájától egy idegenbeli döntetlen után egy hazai, 0-3-as vereséggel már az első fordulóban búcsúznia kellett.

A nagy presztízsveszteséggel járó mérkőzés után – egy félprofi, sokkal alacsonyabb értékű játékosokból álló együttes, a feröeri Kí Klaksvík verte meg a magyar kirakatcsapatot – az egyesület elnöke, Kubatov Gábor azonnal menesztette az edzőt, Sztanyiszlav Csercseszovot, akit már a meccs közben németül és oroszul búcsúztattak a Fradi szurkolói. 

A magyar bajnokot most vezetőedzőként irányító Máté Csaba a szerdai sajtótájékoztatón nem kívánt olyan eredményt mondani, amivel elégedett lenne a Shamrock Rovers ellen a Konferencia Liga-selejtező második fordulójának első, hazai felvonásán, kizárólag azt nevezte fontosnak, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata sikerrel vegye a párharc két mérkőzését. „Természetesen győzni akarunk, de tiszteletlenség lenne most olyan eredményt mondani, amivel elégedettek lennénk, mivel múlt héten mélyre löktük magunkat” – mondta az MTI érdeklődésére az 53 éves szakember. „Most az a legfontosabb, hogy a következő két meccset sikerrel vegyük”.

Máté a párharc kapcsán megemlítette, hogy a jobboldali védő poszt problémás, mert Botka Endre megsérült, míg Henry Wingo már régebb óta nem bevethető. Szintén kiemelte, hogy a Konferencia Ligában már nincs „védőháló”, azaz egy újabb kiesés a tényleges búcsút jelentené a nemzetközi porondtól, ilyen szituációra pedig nem volt példa az elmúlt évek selejtezői során.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk