NB I-es csapat edzője lett Gera Zoltán

  • narancs.hu
  • 2024. október 16.

Sport

Az egykori válogatott labdarúgó az első osztály utolsó helyén álló Kecskemétet fogja irányítani.

Gera Zoltán lesz a Kecskemét vezetőedzője.

Az NB I-es csapat vezetése kedden közölte, hogy megállapodtak Szabó Istvánnal, az eddigi edzővel, hogy a csapat a gödörből úgy juthat ki, ha edzőt váltanak – írja a 24.hu. A jelek szerint nem sokáig keresgélték az utódot.

Szabó egyébként sikeres volt hosszú ideig a csapat élén, hiszen vezetésével a Kecskemét feljutott a másodosztályból az NB I-be, és rögtön a tabella második helyén végzett – fiatal magyar játékosokkal –, úgy, hogy a Ferencvárost is megverte, többször is. A siker nyomán több kecskeméti futballista más klubokhoz igazolt, és az idei szezon rosszabbul kezdődött. Konkrétan az utolsó helyen áll a csapat.

Gera Zoltán, a korábbi 97-szeres válogatott 2004-től tíz éven át Angliában futballozott. 2018-ban, 29 évesen vonult vissza a játéktól.

Edzőként eddig nem olyan sikeres, mint játékosként. A magyar válogatott szakmai stábjában kapott feladatot, 2019-től az U21-es válogatott szövetségi edzője volt. Idén februárban a másodosztályban szereplő Vasas szerződtette vezetőedzőnek, de aztán a csapat hullámzó teljesítménye nyomán elküldték. 

„Tele vagyok tettvággyal, de a legfontosabb az, hogy csapat minél jobban szerepeljen. Az első benyomások jók, most már jöhet a munka” – ezt mondta új megbízatásáról Gera, aki elődjét is méltatta. 

Az új edzőnek már a hétvégén is nehéz dolga lesz, mert a Kecskemét a Puskás Akadémiával játszik, amelynek viszont jól megy a játék. 

A hír nyomán a „tízmillió szövetségi kapitány országában” sokan sajnálják Gerát is, a csapatot is. A Nemzeti Sport Online Facebook-oldalán nagyon sok hozzászóló szerint ezennel megpecsételődött a Kecskemét sorsa. „Szabó egy ismeretlen játékosokból álló NB III-as csapatot felvitt két év alatt az NBI-be, ott az első évében a Fradi mögött ezüstérmes lett, 6 játékost (hangsúlyozom ismeretlen játékost, kivéve Horváth) olyan szintre hozott, hogy válogatott lett, akiket eladott a klub és csodálkoznak, hogy nincs eredmény” – elemzett egy lelkes rajongó.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk