Negyedmilliárddal támogatta a kormány egy romániai műjégpálya megépítését

  • narancs.hu
  • 2021. február 14.

Sport

A Marosvásárhely szomszédságában fekvő Marosszentgyörgyön átadták a magyar állam támogatásával felépített sátortetős műjégpályát.

Az ünnepélyes átadón két jégkorongozó felszerelésbe öltözött romániai miniszter köszönte meg a magyar kormány képviselőjének a létesítményt.

Marosszentgyörgyön átadták a magyar kormány támogatásáva

 
Tánczos Barna (b1), a Mens Sana Alapítvány elnöke, Románia környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztere, Brendus Réka (b2), a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője, Potápi Árpád János (b3), a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, valamint Novák Eduárd (j), Románia ifjúsági és sportminisztere a marosszentgyörgyi sátortetős műjégpálya ünnepélyes átadásán 2021. február 14-én. A jégpálya a magyar kormány támogatásával valósult meg.
Fotó: Biró István / MTI
 

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára köszöntésében megemlítette: 2016 óta a magyar állam támogatásával Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Gyergyószentmiklóson épült még új, fedett jégpálya. Az államtitkár a sportot az egyik legfontosabb közösségkovácsoló erőnek tekintette. Megjegyezte: a magyar kormány azért ad sportlétesítményekre pénzt, mert nemzetben és egységes Kárpát-medencében gondolkozik. Hozzátette: a jégkorongban az egységes Kárpát-medencei liga is működik, így Csíkszeredába, Gyergyószentmiklósra és Brassóba is ellátogat a Ferencváros vagy az Újpest és a székelyföldi csapatok is ellátogatnak a magyarországi klubokhoz. Azt is a szerves kapcsolat jelének tekintette, hogy sok székelyföldi játékost igazolnak le a magyarországi klubok és magyarországiakat is a székelyföldiek. Megjegyezte, olyan magyar sportolókat kell nevelni, olyan csapatokat kell kialakítani, akik és amelyek a Kárpát-medencében és a világon is hírnevet szereznek a magyaroknak.

A marosszentgyörgyi sátortetős fedett jégpályát a Mens Sana Alapítvány építette a magyar kormány 264 millió forintos támogatásával. A jégpálya működtetésében a Maros megyei önkormányzat is részt vállal.

 

Figyelmébe ajánljuk