A szezon végén visszavonul Görbicz Anita

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. február 15.

Sport

Sportigazgatóként folytatja karrierjét a Győri Audi ETO KC-nál.

A következő idénytől a Győri Audi ETO KC sportigazgatója lesz Görbicz Anita, a klub világklasszis kézilabdázója, aki a szezon végén befejezi játékospályafutását.  

„Azt korábban eldöntöttem, hogy ez lesz az utolsó szezonom játékosként. Biztos furcsa lesz végleg abbahagyni a játékot, de mindennek eljön az ideje. Nagyon sokat köszönhetek az ETO-nak. Voltak komoly kérőim, de én soha sem tudtam elképzelni, hogy máshol játsszak” – idézte a győriek honlapja a 37 éves klasszist. Hozzátette, az, hogy a Bartha Csaba elnök vezette klub számít rá a pályán kívül, egybecsengett az elképzeléseivel.

Görbicz Anita a Győrrel ötször nyerte meg a Bajnokok Ligáját, 13-szor a magyar bajnokságot, a nemzeti csapatban 233 találkozón 1111 gólt szerzett.

Csuklója nem csupán a magyar mezőnyben, de alighanem a világon is egyedülálló, amit ő tud a labdával, azt edző nem tanítja. Gömbérzékére a garázsajtó rugdosása közben figyeltek fel a szakemberek, mi a 2003-as zágrábi világbajnokság után prófétáltunk: Görbicz a női kézilabdázás Zinedine Zidane-ja, az Audrey Hepburn-tekintetű zseni, aki húszévesen mindent tud erről a játékról, és legkésőbb három év múlva egyszerűen kinövi a sportágat. Most a világ legjobb női játékosának választották. – így méltatta Görbicz Anitát lapunk hasábjain Simon Andrea  2006-ban.

Szintén friss hír, hogy a csapathoz visszatér a korábbi spanyol vezetőedző Ambros Martin is, aki 2012 és 2018 között négy Bajnokok Ligáját, valamint öt-öt magyar bajnoki címet és Magyar Kupát nyert az együttessel. A spanyol szakember két évre írt alá az ETO-hoz.

Figyelmébe ajánljuk