Németh Nándor harmadik lett 100 méter gyorson

  • narancs.hu
  • 2024. február 15.

Sport

Magyar úszó világbajnokságon korábban még nem nyert érmet ezen a távon.

Németh Nándor bronzérmet nyert 100 méter gyorson a dohai úszó-világbajnokság csütörtöki versenynapján. A Telex összefoglalója szerint a hatos pályán induló Németh Nándor erősen kezdett, 50 méternél másodiknak fordult, 80 méternél pedig még mintha vezetett is volna. A négyesen versenyző kínai Pan azonban rákapcsolt az utolsó métereken, és az olasz Alessandri Milessivel együtt megelőzték Némethet. A bronzérem azonban így is hatalmas eredmény, már csak azért is, mert a magyar küldöttségben ez az első érme a medencében. Pan egyébként a világcsúcstartó, aki a 4x100-as gyorsváltóban egy napja javította meg a csúcsot.

Magyar úszó eddig még nem nyert érmet ezen a távon a világbajnokságok történetében.

Németh 47,78-as ideje ugyan gyengébb a magyar rekordnál, de folyamatosan faragott az idején, amit a szerdai előfutamban és a szintén szerdai elődöntőben teljesített. Az ezüsthöz hat századmásodperc hiányzott.

 
 
Fotó: Kovács Tamás / MTI/Kovács Tamás  

„Nagyon régóta üldözöm ezt az érmet. Az időmmel nem vagyok teljesen nagyon elégedett, de a helyezés a lényeg. Nagyon örülök, hogy végre kijött a lépés. Van még mit dolgozni a párizsi olimpiáig, mert nagyon fájt az utolsó 15 méter” – mondta Németh az M4 Sportnak. 200 pillangón Kapás Boglárka a hatodik lett, Sebestyén Dalma pedig a hetedik helyen ért célba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk