Index: Milák most már tényleg edz és jól úszik

  • narancs.hu
  • 2024. február 17.

Sport

Az olimpiai címvédő a Duna Arénában végez medencés edzéseket.

Az Index több, egymástól független forrásból is arról értesült, hogy Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás olimpiai címvédője nem csak erőnléti, hanem medencés edzéseket is végez, és máris jók az eredményei.

A lap emlékeztet, hogy a tehetséges úszó utoljára a tavalyi áprilisi országos bajnokságon versenyzett, megnyerve a 100 és a 200 méteres pillangóúszást is. Azóta viszont kihagyott két világbajnokságot, előbbin a japán győztes két másodperccel rosszabb időt úszott, mint Milák ugyanazon a távon az áprilisi országoson.

A magyar úszó lebegtette a visszavonulását, ami sokakat megdöbbentett, és végül nem is kezdte el a felkészülést az olimpiára akkor, amikor vetélytársai és a többi úszó.

Az, hogy mikor mit csinál vagy nem csinál, innentől egyaránt fontos hírnek számított tehetsége és korábbi eredményei miatt.

 Végül mégis elkezdte az edzést, most pedig a jelek szerint belelendül. Egy edző így nyilatkozott:

„Meglepődtünk, amikor hétfő reggel megjelent a Duna Arénában, még jobban akkor, amikor megláttuk, hogy milyen szépen és összeszedetten úszik. Ebből arra következtetünk, hogy rákészült arra a napra, ha minden igaz, jövő keddre vagy szerdára, amikor hosszú idő után újra találkozik Virth Balázzsal, az edzőjével, aki jelenleg Dohában tartózkodik, a világbajnokságon. Ez a srác nagyon komolyan gondolhatja, hogy öt hónap alatt is olyan formába tud lendülni, amellyel az olimpián majd ismét leiskolázhatja az ellenfeleit”.

A címlapkép archív fotó

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk