Novák Katalin ünnepélyesen megnyitotta az atlétikai vébét

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 19.

Sport

A köztársasági elnök elmondta nyitóbeszédét, Youhuu pedig futott egy kört a stadionban.

Novák Katalin nyitóbeszédével hivatalosan is kezdetét vette a 2023-as Atlétika világbajnokság - annak ellenére, hogy néhány számban, így a húsz kilométeres gyaloglásban már győztest is hirdettek délelőtt, és az arénában is megkezdődtek a selejtezők. Novák szerint a közvetlen szomszédunkban, Ukrajnában dúló háború árnyékában a sport béketeremtő természete felértékelődik.  

Szerinte az élsport mellett most a tömegsportot is ünnepeljük, és százezereket sikerült sportolásra bírni a világbajnoksághoz kapcsolódóan. Hogy ez hogy jött ki és hogy jött össze, azt nem részletezte a köztársasági elnök. A kormányból és környékéről mindenesetre Novákon kívül – aki az idén átúszta a Balatont, korábban pedig többször is teljesítette a szeptemberi budapesti félmaratont – nincsenek sokan, akik bármiféle sportteljesítményt fel tudnának mutatni. Szijjártó Péterről és Gulyás Gergelyről lehet tudni, hogy futnak, de hogy Orbán Viktor mikor fektetett el védőt a tizenhatoson belül, nem tudni. 

Novák megemlékezett az ezeréves történelemről, hogy azóta állunk a vártán, de azért jó házigazdák is vagyunk. Kitért arra, hogy az olimpiai pályázat örökségeként épülhetett meg a ferencvárosi szabadidő- és sportpark, benne az új atlétikai központtal, és egyenként felsorolta, kikre büszke – mindenkire. 

Youhuu, a világbajnokság kabalaállata ezúttal senkit se tapizott össze, csak futott egy kört a futópályán.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk