Ősszel döntenek arról, hogy az oroszok és beloruszok részt vehetnek-e az olimpián

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. július 19.

Sport

A NOB októberi ülése előtt nem várható döntés, addig a két ország sportolói semleges színekben vehetnek részt versenyeken. 

Thomas Bach szerint nehéz elképzelni, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) októberi ülése előtt döntsenek a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon való orosz és fehérorosz részvételről. A NOB elnöke egy kerekasztal-beszélgetésen szólt erről, amelyről az insidethegames.biz számolt be. Az ülésre az indiai Mumbaiban kerül sor október 15-17-én, a NOB végrehajtó testületének október 12-13-i tanácskozását követően.

"Kellő időt szánunk rá, a lehető legbiztosabbnak kell lennünk abban, hogy a megfelelő döntést hozzuk" – idézte a portál a német sportdiplomatát.

Bach helyeselte, hogy addig is az orosz és fehérorosz sportolók – egyénileg, és szigorúan semleges színekben – versenyezhessenek a nemzetközi viadalokon, mindaddig, amíg nem támogatják az ukrajnai háborút, és nem állnak kapcsolatban a hadsereggel. A NOB-elnök hangsúlyozta, hogy a versenyzők nem bűnhődhetnek országuk politikája miatt.

"Küldetésünk, hogy a világ összes sportolóját békés versenyben egyesítsük" – mondta Bach. – "A mi felelősségünk, hogy nem büntetjük meg őket kormányaik tetteiért."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk